Meerpoeloptocht

//Meerpoeloptocht
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Carnavalsoptocht in De Meerpoel

Sinds de oprichting van CV De Meerpoel trekt ook jaarlijks de Carnavalsoptocht op carnavalsmaandag door de straten van onze Meerpoel. In de beginjaren werd de kinderoptocht begeleid door het Jeugdcomité Someren-dorp, maar vanaf 1991 is de organisatie in handen van onze carnavalsvereniging. Sindsdien is de Meerpoeloptocht uitgegroeid tot een optocht voor jong en oud, waaraan dus iedereen uit onze Meerpoel kan deelnemen! De optochtcommissie staat onder leiding van ex-Prins Frans van de Ven, ondersteund door een aantal leden van onze carnavalsvereniging. Om deelname aan de Meerpoeloptocht extra aantrekkelijk te maken wordt er sinds 1997 prijzengeld beschikbaar gesteld. De prijzen worden beschikbaar gesteld door de kasteleins van het Kloenkfestval.

“Alleinloupers” speciale aandacht in onze jubileum optocht!

Zoals elk jaar trekt ook dit jaar op carnavalsmaandag 4 maart de optocht weer door de Meerpoel.

Speciaal in ons jubileum jaar zal er dit jaar aandacht zijn voor de “ALLEINLOUPER”Deze solisten krijgen dit jaar speciale aandacht. Ook worden de “ALLEINLOUPERS”eventueel geholpen met een passend onderwerp. Hiervoor kun je terecht bij Louis vd Bosch en Robert Hurkmans. Zij kunnen de deelnemers voorzien van een leuke spreuk of gezegde met daar bij horende tips en/of ideeën.

Net zoals vorig jaar zal de route zijn:
Start: Speelheuvelstraat/Postelstraat (ter hoogte van de Jumbo). De route loopt verder via: Postelstraat/Floreffestraat richting kerk, Laan ten Rood/Wilhelminaplein
Einde: Ter Hofstadlaan.

Alle deelnemers zijn natuurlijk vrij in het kiezen van een eigen thema of creatie en degene die zorgt voor de origineelste uitbeelding of creatie gaat aan de haal met de extra Creativiteitsprijs! Daarnaast is er ook als extra prijs een Jeugdaanmoedigingsprijs, die speciaal bedoeld is voor die jeugdige deelnemer(s) die het ook aandurven om met de Meerpoeloptocht mee te doen!

Álle deelnemertjes van de basisschool (of nog jonger) ontvangen aan het einde van de optocht een snoepzak van de Meerpoel.

De deelnemers worden ingedeeld in een van de navolgende categorieën:
A-groep = wagens / grotere groepen
B-groep = middelgrote groepen
C-groep = eenlingen “Alleinloupers”

Voor de planning van de optocht is het belangrijk om u vooraf op te geven. Opgave is mogelijk tot donderdag 28 februari 2019 door het inschrijfformulier in te vullen en in te leveren bij Jos Haerkens, Deken Brantsstraat 4 te Someren of door uw inschrijfgegevens te mailen naar optocht@cvdemeerpoel.nl

Na aanmelding kan het volgnummer met bijbehorende opstelplattegrond op carnavalszaterdag 2 maart tussen 10:00 en 13:00 uur bij Jos Haerkens worden afgehaald.

Prijsuitreiking:

We hebben dit jaar weer een interlokale jury die rond 16:00 uur onder muzikale klanken de prijzen bekend maakt in de gezellige Kloenktent op het Wilhelminaplein.

Veel plezier vooraf, tijdens en na de optocht!!! ALAAF!!!
namens de optochtcommissie van Carnavalsvereniging De Meerpoel,
Frans vd Ven, Peter Maas, Jos Haerkens, Louis vd Bosch en Robert Hurkmans

Bekijk hier de spelregels voor de Meerpoel-Carnavalsoptocht