Sinds 2006 is voorafgaand aan het Theeconcert traditiegetrouw het Spek èète bij de Residentie van De Meerpoel. Elk jaar wordt het drukker en heeft de organisatie de handen vol om iedereen te voorzien van een lekker stuk spek. Met dank aan Ken, Jacqueline, Ad, Thijs, Eric en Twan (en uiteraard Ons Café) is het goe toeve in de Residentie en kan iederein mi ‘ne goeie bojem richting Centraal.

Grard heette deze carnaval voor de tweede keer, de landelijke radio welkom. NPO 1 Langs de Lijn kwam sfeer proeven in het Meerpoelrijk op de dinsdagmorgen. O.a. Eric Driessen, Grard Wijnen en het Prinsenpaar zijn te horen in deze reportage, die op die avond werd uitgezonden.

De uitzending is hier terug te luisteren.

Om 11:11 uur maakte iedereen zich op voor ‘De Flodderbône’. De zaal van Centraal liep snel vol en het publiek kon weer genieten van Zùmmere zang en zàonik. Aan het einde van het optreden bracht carnavalsvereniging traditiegetrouw nog een bezoek aan het Theeconcert, dat weer zeer geslaagd genoemd kan worden. Aansluitend bracht de vereniging een bezoek aan het Sprookjesbal in de Ruchte: de officiële afsluiting van de jeugdcarnaval o.l.v. Jeugdprinses Mijntje en Jeugdadjudant Stan.

Dit jaar waren we voor het elfde jaar te gast voor het avondeten bij Gasterij Krabbendam. Erg attent van Monique en Jan-Chris om hierbij stil te staan en om ons een borrel aan te bieden. Of het aan uitputting lag of aan een virusje was niet bekend, maar Prins Niels moest het tijdens het eten even begeven. Hij heeft na een uurtje bed, wist hij zich weer te herpakken. Na wederom heerlijk te hebben gegeten vertrok de vereniging naar de Residentie om carnaval af te sluiten.

Tijdens het sluitingsbal werd om 21:11u de sleutelspaan weer in ontvangst genomen door Burgermeester Dilia Blok. Zij dankte alle betrokkenen van carnaval in Someren voor het neerzetten van dit fantastische feest, dat zij voor het eerst echt heeft mogen meemaken. Een uurtje later namen Frans en Lieke de spaandel van de Residentie weer in ontvangst. Ook zij bedankte iedereen voor de geweldige carnaval.

Uiteraard dankte ook Prins Niels alle betrokkenen voor het voor hem unieke carnavalsseizoen. Zoals altijd ging die avond het dak eraf! De Prinselijke Hofkapel zorgde met hun geweldige muziek ervoor, dat iedereen de dag erna spierpijn in de kuiten had. Er werd nog tot in de late uurtjes doorgefeest en daarmee kwam een einde aan de climax van dit zeer geslaagde carnavalsseizoen.

Klik hier voor de foto’s van het Theeconcert.

Klik hier voor de foto’s van het Sprookjesbal.

Klik hier voor de foto’s van het Sluitingsbal.