Staand v.l.n.r.: Art Hoppenbrouwers, Roel van de Laar, Simon Peeters, Annelou Jeuken, Harrie Peeters (Kapelmeester), Max Claessens, Ellen van de Hurk, Sven Jeuken, Ralf Kengen, Rob van de Vossenberg, Pieter van Osenbruggen, Riny van den Hurk. Zittend v.l.n.r.: Els Vervlossen, Monique van de Vossenberg, Hendrik Toonen.

Op 13 november 1979 trad Prinselijke Hofkapel De Meerpoel voor het eerst op. Een groep enthousiaste muzikanten die al vele jaren voor de onmisbare muzikale klanken tijdens onze activiteiten en bezoeken verzorgt. Zo treden ze ook buiten het seizoen op tijdens activiteiten van Somerense verenigingen en kapellenfestivals, of ze dweilen rond met de Kennedymars. Een van de jaarlijks terugkerende optredens is tijdens de finale van de Kans Plus Playbackshow. De repetities zijn op de maandagavond in Cafe Brasserie “In d’n Herberg”. De Prinselijke Hofkapel staat onder leiding van Harrie Peeters. Op dit moment is de kapel op zoek naar een basblazer en zijn trompettisten ook van harte welkom.

Contactpersoon van de Hofkapel is Rob van de Vossenberg, e-mail: hofkapel@cvdemeerpoel.nl

De eerste kapel die carnavalsvereniging De Meerpoel muzikaal begeleidde was de Boerenkapel onder leiding van Cor Hoppenbrouwers. Deze bestond uit muzikanten van het toenmalige Fanfare Somerens Lust. Deze Boerenkapel kreeg in 1966 de naam Prinselijke Tiroler Hofkapel. In 1969 werden het De Peellander muzikanten die De Meerpoel muzikaal ondersteunden. Zij deden dit tot 1979. In november van dat jaar werd met enkele oud getrouwen en leden uit het Jeugdorkest van “Somerens Lust” een nieuwe Prinselijke Hofkapel gevormd. Het huisorkest van Somerens Lust verzorgde dat eerste jaar de muziek tijdens de zaonikaovenden.