Op zaterdagavond 9 februari, zondagmiddag 10 februari , vrijdagavond 15 februari en zaterdagavond 16 februari 2019 valt er in Hotel Centraal weer volop te genieten van zaonik, cabaret en muziek van de bovenste plank. De commissie Zàonikaovend heeft er weer alles aan gedaan om een geweldig programma samen te stellen voor het 55-Jarig Jubileum van CV de Meerpoel. De avond wordt geopend door Vorst Boudewijn in het bijzijn van de nieuwe Prins, Adjudant Peter Maas en onze Raad van Elf. Er staan weer Top Zaonikers en geweldig Cabaret op het programma. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Prinselijke Hofkapel de Meerpoel. Op zaterdag 1 december 10:00 uur start de kaartverkoop via de website. Zie onder voor meer informatie over het programma en kaartverkoop.

BESTEL HIER JE TOEGANGSKAARTEN
VOOR DE ZÀONIKAOVENDEN

€14,- per stuk

Kaartverkoop

Toegangskaarten van de zàonikavonden kunnen op deze pagina worden besteld vanaf zaterdag 1 december 10.00 uur en kosten €14,- per stuk (incl. garderobe). Per reservering (van eventueel meerdere kaarten) wordt in totaal €1,- aan servicekosten in rekening gebracht. Tijdens het bestellen van de toegangskaarten kan je een keuze maken uit beschikbare plaatsen voor de gewenste avond/middag. Ook kunnen kaarten gekocht worden aan de infobalie van De Ruchte aan de Laan ten Roode 71 in Someren.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij De Ruchte, Laan ten Roode 71 te Someren, tel.nr. 0493-441144 van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Programma

Zaterdag 9 februari

Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)

Zàonikers: Rob Scheepers (Sterksel), Andy Marcelissen, Rob Bouwman
en Frank Schrijen
Cabaret: Stenzil, Kivits & Menders en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Vrijdag 15 februari

Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)

Zàonikers: Rob Scheepers (Sterksel), Andy Marcelissen, Rob Bouwman
en Freddy van den Elzen
Cabaret: Stenzil, Kivits & Menders en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Zondag 10 februari

Aanvang 14.00 uur (Zaal open vanaf 13.30 uur)

Zàonikers: Rob Scheepers (Sterksel), Andy Marcelissen, Rob Bouwman
en Freddy van den Elzen
Cabaret: Stenzil, Kivits & Menders en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Zaterdag 16 februari

Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)

Zàonikers: Rob Scheepers (Sterksel), Andy Marcelissen, Rob Bouwman
en René van den Heuvel
Cabaret: Stenzil, Kivits & Menders en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Artiesten

Andy Marcelissen

Tja, Andy, wie kent hem niet. Met zijn typische droge Brabantse humor weet hij als geen ander hoe hij zijn publiek kan entertainen. Naast de tv-werkzaamheden bij Omroep Brabant als weerman Henk Huppelschoten, namen de Brabantse theaters de laatste jaren een groot deel van zijn tijd in beslag. Hij struinde alle Brabantse theaters af, met groot succes. Overal liepen de schouwburgen vol. Dit jaar is het ons gelukt om hem strikken voor het Meerpoelschip. Voor welk typetjes hij kiest, is nog een verrassing. Maar dat er wederom een stortvloed aan grappen, anekdotes en bizarre kronkels voorbijkomt, dat staat vast.

Rob Scheepers (Sterksel)

Ook Rob behoeft niet veel toelichting. Naast tonprater is hij actief als columnist, fervent twitteraar  en was hij te zien in de TV reeks van ‘Padoem Patsss, de oneliner show’ (VARA/BNN). Vele mediaoptredens later weet ook de rest van Nederland hoe grappig Rob is.  Op dit moment toert hij langs theaters met zijn voorstelling “Kom Maar Op”. Voor het welbekende Meerpoelschip maakt hij altijd tijd. Vol energie en overtuiging zal hij ook dit jaar weer een fantastische goede buut neerzetten.

Rob Bouwman

Al sinds 1992 staat hij op het podium met de amusementsgroep “Hers en Dwers”, die in 2014 ter ziele ging. Omdat hij altijd heeft gezegd dat hij de ton in zou gaan als ze ooit zouden stoppen, heeft hij na vier jaar vooruit schuiven toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Tekst geschreven en hup de ton in. Met een absurd verhaal rijdt hij met een taxi naar Porto en neem hij de zaal mee. Hiermee won hij vorig jaar nog de Zilver Narrenkap in Keiebeitersland.

Frank Schrijen

Frank is dé aangewezen persoon om het Meerpoelschip  te versieren met “Lekkere Humor”. Binnen no-time de zaak aan de rol en blijft hij z´n publiek van A tot Z boeien. Volgens velen één van de betere conferenciers van Nederland met spitse teksten en een onnavolgbare mimiek

Freddy van den Elzen

Als entertainer begon Freddy in ’t Tunneke in Schijndel.  Nu brengt hij als tonproater met verschillende uiteenlopende  typetjes de mensen aan het lachen. Het verhaal en de grappen moeten leuk zijn, maar met mimiek en spelen met het publiek kan hij de mensen pijn aan hun kaken laten krijgen. Hij houdt  er gewoon van om mensen te laten lachen. Hij komt als Janus den dekker. De perfecte blind date vindt hij zichzelf, maar wat wil je dan ook met zo’n look!!!

René van den Heuvel

Na enkele jaren voor eigen publiek te hebben gestaan besloot René in 2015 mee te doen met Kletstoernooi ‘de Goeie To(o)n’. Hij werd hier boven verwachting goed ontvangen en wist de finale te bereiken. Tijdens deze finale kreeg ik een wildcard voor het Keiebijters Kletstoernooi uitgereikt.

Bij de Meerpoel komt hij als D’N HEAVEN DEVIL. Sinds kort lid van motorclub “de Heaven Devils”.

Een klein motorclubje dat zich probeert te vergelijken met de “grote jongens” maar het op alle fronten net niet is. Een leuk verhaal over de avonturen van deze motorclub waarbij de rijvolgorde zeer belangrijk is! ‘Wiel voorop, ik achter Wiel, voor Rob, Rob achterop.’

Stenzil, Kivits & Menders

Tenor Stenzel, meesterpianist Kivits en tenor Menders brengen u muzikaal cabaret zoals u nog nooit eerder zag. In Concerto Tricolore versmelten humor en klassieke muziek op een heerlijke manier. Verrassend origineel maar altijd herkenbaar.

Zaonikaovend 2017 Prinsengarde

Prinsengarde

Uiteraard zal onze eigen Prinsengarde ook dit jaar niet ontbreken op onze zaonikaovend. Ze zullen u een cabaretstuk voorschotelen met  zang en muziek. En dat er kwaliteit in zit, is wel duidelijk. Veel meer gaan we er nu niet over verklappen. Laat u gewoon verrassen en geniet van deze mensen uit onze eigen gelederen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een toegangskaartje?
Een toegangskaartje kost €14,- per stuk (incl. garderobe). Per reservering (van eventueel meerdere kaarten) wordt €1,- servicekosten in rekening gebracht. Wanneer je tegelijk vier kaarten besteld, komt het totaalbedrag dus op 4 x €14,- + €1,- = €57,-.

Heb ik de keuze waar ik kan zitten?
Tijdens het bestellen van de kaarten kan je zelf aangeven waar je wilt zitten en heb je de keuze uit de nog beschikbare plaatsen. Wanneer je meerdere kaarten besteld, zit je automatisch naast elkaar.

Tijdens het online betalen en de orderbevestiging, zie ik het logo van De Ruchte staan. Waarom is dat?
We maken gebruik van het online ticketsysteem van De Ruchte.
De locatie van de Zàonikaovenden is Zalencentrum Centraal.

We willen 10 stoelen reserveren maar we willen niet naast elkaar zitten. Hoe doe ik dat?
We willen graag 2x 5 stoelen achter elkaar. Hoe doe ik dat?
Ik wil graag met een rolstoel komen. Kan dat?
Dan neem je telefonisch contact op met de Ruchte (0493-441144) of stuur je een mail publiciteit@deruchte.nl dan wordt het handmatig voor u geregeld.

Stukske geschiedenis

Someren staat al jaren bekend om zijn zaonikaovenden. In de regio wordt (al dan niet in het dialect) gesproken van tonpraten, buutredenen of kletsavonden. Maar laten we eerlijk zijn; niets klinkt zo lekker als ‘zaonikaovend’. Een prachtig en krachtig Zùmmers woord!!

De kracht van een gevarieerd programma en een warme organisatie ‘Hedde gai al kaortjes vur de zaonikaovend!?’ is een vraag die iets aangeeft. Vanaf het begin trekken de zaonikaovenden volle zalen bij Centraal. Momenteel drie avonden en een middag met ruim 300 man publiek per voorstelling. Voorheen zelfs zes avonden. Dat is niet niks, maar De Meerpoel presteert het. Artiesten uit de regio vinden het een eer om in Someren op te mogen treden. De Zùmmerse zaonikaovenden zijn dan ook niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar zeker ook vanwege hun sfeer en gastvrijheid. Iets om trots op te zijn!

Someren heeft geen ton. Someren heeft al jaren een schip. Uiteraard! Want dat past bij De Meerpoel. De eerste zaoniker neemt plaats in het enigszins wiebelende schip. Een drankje is klaargezet door de toneelmeester. Een beetje voorovergebogen, met twee handen wrijvend over de randen, begint de eerste zaoniker. Wat veel mensen niet weten, is dat aan de binnenkant van het schip de zaoniker aangemoedigd wordt door de volgende tekst: ‘Succes, zwetsklout’. Enkele namen uit die eerste jaren zijn: de dames Groenteman (Wim Grosfeld en Toon Bakermans -1970 ), Jan met de Pet (Jan van den Einden – 1972), Wieke Van Lommel (Tonnie van de Laar – als eerste dame in het schip – 1974 – en later vooral bekend in haar creatie als oma Cato).

Al vanaf 1970 organiseert de Meerpoel zaonikaovenden. Het begon destijds met één zaonikaovend met drie eigen zaonikers; Jan van de Laar als Nol den Bels, Piet van Velthoven als Nieriske en de heren Wim Grosfeld en Toon Bakermans als de dames Groenteman. De Peellander Muzikanten verzorgden de muzikale invulling. Door het publiek werd gejureerd, maar ook door een echte jury, bestaande uit kapelaan Cees Rombauts, Noud Bennenbroek en Piet van Otterdijk. Inmiddels hebben we drie zaonikaovenden en één zaonikmiddag. Dank aan artiesten en verdere medewerkers.