Sinds lange tijd weer de polonaise… 

Op vrijdagochtend 25 februari bracht een delegatie van carnavalsvereniging De Meerpoel een bezoek aan enkele basisscholen in Someren.

Als eerste werden we door OBS De Ranonkel warm onthaald en al snel kon het feest beginnen! Na enkele polonaises met de kinderen van de bovenbouw, werden we verrast door een mooie onderscheiding van prinses Ises en prins Raf van De Ranonkel! Wij konden natuurlijk niet achterblijven en deze hoogheden kregen vanuit de Meerpoel ook een onderscheiding, net zoals alle kinderen van groep 7. We hopen namelijk dat ze zich volgend jaar ook aansluiten bij de jeugdraad van ’t Meerpoeleke. Aan het enthousiasme van deze ochtend zal het zeker niet liggen!
Vervolgens gingen we met carnavalsmuziek in polonaise langs de klassen van de onderbouw en werden we toegejuicht en toegezwaaid door alle enthousiaste kinderen! Ranonkel, bedankt voor jullie enthousiasme en warme ontvangst!

Toen gingen we snel door naar De Mariaschool. Eenmaal aangekomen stond het hele schoolplein al vol met alle kinderen van de school en enkele belangstellende ouders en opa’s en oma’s. Elke klas deed mee met de optocht. Iedereen was mooi verkleed en liep in de optocht langs de ‘strenge’ jury (de raad van 11 van de Mariaschool o.l.v. prins Moke). Helaas begon het toen te regenen, waardoor we snel naar binnen gingen! Binnen kregen we nog het idee om hier ook met carnavalsmuziek langs alle klassen te gaan om daar een polonaise te lopen en een klein feestje te bouwen! Iedereen, tenminste de meeste kinderen, deden erg enthousiast mee! Mariaschool, ook bedankt jullie enthousiasme en goede ontvangst!

Na een jaartje over te moeten slaan, was het weer ontzettend leuk om alle enthousiaste kinderen carnaval te zien vieren! Alaaf!

Meer foto’s staan in de fotoalbum: Foto’s – CV De Meerpoel