Lijfspreuk: ‘Di Jaor magde mi z’n alle ’n hul klein steekske laote valle.’’

Het jaar van:
– het overlijden van Keizer Hirohito en oud-premier Willem Drees.
– de 2-0 overwinning van Oranje tegen Rusland, tijdens de finale E.K.
– Yvonne van Gennip, die Olympisch schaatskampioene wordt.

Op zaterdag 23 januari 1988 wordt de vierentwintigste regent van de Meerpoel gepresenteerd. Z.D.H. Prins Jan V komt door een papieren wand, van achteren belicht door schijnwerpers, als Mr. X te voorschijn. Prins Jan (van den Bosch) is getrouwd met Prinses Mien en heeft twee kinde­ren, Jeanne-Marie en Christ-Jan. Zij wonen in de Keizerstraat. Jan is directeur van confectieatelier Jeanne-Christ couture.

In dit jaar krijgen we twee nieuwe bestuursleden, Harrie Swinkels en Frans Cuun­ders, en twee nieuwe raadsleden, Piet Steenbrink en Wim Isbouts. Jubilarissen zijn ex-Prins Jan van den Boomen en Louis Wilke, die elf jaar lid zijn. De Beschermvrouw c.q. Prinses Mien, schenkt de jeugdleden van de carnaval zelf gemaakte capes. Prins Jan doet niet onder en schenkt aan de carnavalsvereniging een uniek exemplaar van een scepter. De scepter is vervaardigd door de kunstena­res Truus Coumans en is in koper uitgevoerd. Wim Wijnen wordt benoemd tot Groot-officier. Adjudant Johan krijgt een Adjudan­tenmedaille van de Raad van Elf.

In dit jaar gaat onze vereniging een medaille (het Meerminneke) verko­pen aan Meerpoelminnende carnavalsvierders. Jaarlijks kan de medaille aangevuld worden met een jaarplaatje.
Hans Raymakers en Jan van den Boomen stoppen, na resp. 17 en 11 jaar, met de redactie van de carnavalskrant. Frans Swater wordt redactielid. De pastoors Verhees en Saes schrijven voor het eerst een woord in de carnavalskrant.

Na 10 jaar is Duo Bont (Louis van den Bosch en Harrie Swinkels) terug op de planken als openingskraker bij de zanikavonden. Ver­der treden op als debutanten: Drie­ka van de Platte (Noud van Bogget) en Evert-Jan Swinkels bij Tumultus. Op carnavalsdinsdag wordt onder aanvoering van Prins Jan V in de Residentie brood met spek gegeten.
Helaas ontvalt ons dit jaar Erelid Dokter Pierre Broos en een zeer trouw Meerminneke, Anna Wijlaars.

In dit jaar worden de onderscheidingen en eretekens onder de loep genomen, omdat er wat wildgroei dreigt te ontstaan. Het volgen­de is vastgesteld: de Ereleden blijven als titel bestaan, maar de Leden van Verdienste worden Groot-officier (in de orde van het Meerpoelrijk). Voor niet-leden is de titel Ridder (in de orde van het Meerpoelrijk). Verder kennen we de Prinsenmedaille, bestemd voor de Regerende Prins, De Raad van Elf medaille (vanaf 1973) als blijk van waardering voor verdiensten voor de Raad van Elf, Het Zonnetje van de Raad (1981) voor bewoners van Sonnehove, De Kapermedaille (1987) voor de kaper­kapitein van de Meerpaal. Het Meerminneke (1988) als bewijs van Donatie en de Raadslidmedaille (1987) voor elk Raadslid. Daarnaast heeft iedere Prins zijn jaarlijkse herinneringsmedaille voor alle leden.