Na een lange en gezellige Sleuteloverdracht in Cultureel Centrum De Ruchte was het tijd voor de eerste dag Carnaval 2017. In verband met het Kloenkfestival was De Meerpoel al vanaf 12.00 uur op pad. Door wat obstakels en wegopbrekingen in de Dorpsstraat had het Meerpoelschip enige vertraging. Er was echter voldoende tijd gereserveerd voor een prachtig spel tussen de Prinselijke buurt en de carnavalsvereniging. Uiteindelijk mochten Prins Chris en Prinses Yvon mee met het Meerpoelschip.

De Raad van Elf had het Meerpoelschip nauwelijks verlaten, of Prins Chris stond al bij hen. De wijze Raad sloot hem vervolgens in, met de bedoeling om hem direct mee te nemen. De Prinselijke buurt greep echter nog net op tijd in. Prins Chris werd weer netjes terug geleid naar de buurt.

Vorst Boudewijn gaf in zijn inleidende woordje aan, dat ondanks dat de prijs van de best versierde buurt niet naar de Dorpsstraat en omgeving is gegaan, de Prinselijke buurt voor De Meerpoel de nummer 1 blijft. De buurt wilde vervolgens niet ingaan op het verzoek van de Vorst om gezellig mee te gaan naar het Wilhelminaplein. Woordvoerder Wim Aarts gaf vervolgens aan, dat daar wel wat tegenover stond. Hij was op zoek naar enkele intelligente Raadsleden die met enkele spellen 4 punten bij elkaar konden sprokkelen. Dan pas mocht het Prinsenpaar mee De Meerpoel in.

Bij de eerste opdracht kregen de Raadsleden een drietal Rubiks Kubussen, die op de juiste manier gedraaid moesten worden om egale zijvlakken te krijgen. Dit lukte bij geen enkele kubus. Wim vroeg of de Vorst deze opdracht af wilde kopen. Na enig onderhandelen werd het met 20 flessen bier afgekocht. De aanwezigen werden vervolgens getrakteerd op heerlijke broodjes.

Voor opdracht 2 had de buurt goede zangers nodig. Er werden enkele nieuwe Raadsleden naar voren geschoven, die een beschuit te eten kregen en vervolgens het Meerpoellied moesten fluiten. Dit ging beter dan opdracht 1, maar ook hier werd niet de volledige opdracht correct uitgevoerd. Ook hier werd de opdracht afgekocht met bier.

Het getal vier speelt een belangrijke rol in de buurt. Uiteraard heeft dit te maken met de lijfspreuk van Prins Chris en de naam van zijn bedrijf. Dit kwam in alle opdrachten tot uiting. Met enkele dobbelstenen moest 4 maal dubbel 4 worden gegooid. Op één van de dobbelstenen stond echter twee keer de 5 en geen enkele 4. Twee keer werd er dubbel 4 gegooid, maar ook dit was onvoldoende. Wederom werden 20 flessen bier naar de overkant geschoven.

Bij opdracht vier moest het gewicht van 4 Raadsleden uiteindelijk het totaalgewicht van 400 kg opleveren. Ondanks verwoede pogingen om dit voor elkaar te krijgen slaagde de Raadsleden hier niet in. Een extra opdracht van de buurt – carnavalswoorden vormen – leverde slechts één goed antwoord op. Uiteindelijk werd het op een akkoord gegooid en zijn er 111 flessen bier naar de buurtgenoten gegaan en konden Prins Chris en Prinses Yvon aansluiten bij de vereniging.

Met dank aan de buurt toog het gezelschap naar het Wilhelminaplein voor de opening van het Uurste Grouwt Zummers Kloekfestival.