Vrijdagavond 24 februari 2017, het was zover: de Sleuteloverdracht, de Dolle Dagen kunnen beginnen. Samen met alle andere carnavalsverenigingen bij de Ruchte.

De jeugd verzamelde zich bij Ons Café. Voordat we gingen hebben we nog even de Hakka geoefend. Daarna liepen we te voet naar de Ruchte. Jeugdprins Kas, Adjudante Nyree en de Jeugdraad namen direct plaats voor in de zaal staan, zodat ze alles goed konden zien. Rond 20.30 uur was De Meerpoel aan de beurt. Dit keer gingen we niet zo het podium op, maar buitenom achter het podium op: SPANNEND!!! En toen was het zover! Eerst kreeg het publiek een filmpje te zien en daarna ging de hele vereniging met de jeugd voorop en natuurlijk Prins Chris en Prinses Yvon het podium op. De hakka was een groot succes.

Het was erg warm op het podium dus daarna moest er wel wat gedronken worden. De jeugd stond al bij de bar voor een glaasje fris. En uiteraard hoorde daar ook wat lekkers bij. Bij de verschillende receptiebezoeken hadden Jeugdprins Kas, Adjudante Nyree en de Jeugdraad veel snoep gekregen. En dat moest natuurlijk wel op. Daarna is er nog lekker even gefeest. Om half 10 sloot de jeugd de Sleuteloverdracht af en gingen ze samen met de Jeugdcommissie met een voldaan gevoel richting Residentie Ons Café.