Ter gelegenheid van het 5 x 11-jarig jubileum brengt carnavalsvereniging De Meerpoel haar eigen soep en speciaalbier op de markt. ‘Meersoep’ en ‘Meerbier’ worden zaterdag 10 november tijdens het Prinsenbal gepresenteerd.

Meersoep

55 jaar CV De Meerpoel is een mijlpaal waar je honger van krijgt. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we deze heerlijke gele paprika-kerriesoep gemaakt, naar recept van Annemiek Wijnen (moeder van ex-Prins Grard). De soep bevat o.a. gele paprika, kippenbouillon, kerrie, kurkuma en kokosmelk. Tijdens de Meerpoelbrunch a.s. zondag wordt de soep voor het eerst in grote getalen geproefd. Het is geen toeval dat is gekozen voor een soep; het is een echt ‘carnavalskostje’.

Mede met medewerking van De Proeftuin, Larco Foods en Kwekerij Moors hebben we de soep op de markt kunnen brengen. De soep wordt binnenkort ook ten verkoop aangeboden.

   

Meerbier

55 jaar CV De Meerpoel is een mijlpaal waar je dorst van krijgt. Vandaag de dag niet meer erg origineel, maar wel bijgedragen aan de hype en behoeften van deze tijd, is speciaal voor deze gelegenheid in samenwerking met een Belgische brouwer een drietal prachtige speciaalbieren gebrouwen. Er is gekozen voor het klassieke Belgische trio: een blond, dubbel en tripel. Momenteel wordt gewerkt aan het samenstellen van een quadrupel. Deze wordt naar verwachting in januari uitgebracht.

Het bier is verkrijgbaar bij de lokale horecagelegenheden en binnenkort ook in een aantal lokale winkels. Proost!