Op 7 september was het zover: de jaarlijkse Raad van 11 dag stond voor de deur. Deze editie werd georganiseerd door Davy van Otterdijk en Willem Garritsen.

De weergoden waren ons goed gezind, want de zon stond hoog aan de hemel.
Om 12.30 uur werd iedereen verwacht bij de residentie.

Toen iedereen acte de précense had gegeven, zetten we op de fiets koers naar de eerste activiteit. Via een toeristische route belandden we uiteindelijk op de Hollestraat, bij ex-prins Ronald I in de achtertuin. Daar werd het eerste ‘Grouwt Zummers Kub-kampioenschap’ gehouden.
De strijd was hevig en (meestal) fair, de eerste biertjes vloeiden rijkelijk en de sfeer zat er meteen goed in.
Na een spannende finale met daarin een ouderwetse ‘remontada’ ging het team van Remy Bazen, Gerard Koolen en Alex van de Kerkhof er uiteindelijk met de winst vandoor. Zij wonnen allen een vrijkaartje voor de vrijdagavond van Die Heise Bierfesten 2020.

Vervolgens was het tijd om door te gaan naar de volgende activiteit. Fietsje weer op en in colonne richting de Boerenkamplaan, naar het gilde St. Lambertus. Hier gingen we kijken of de vizieren nog op scherp stonden, door middel van koningsschieten. Helaas was de mededeling dat dit nuchter moest gebeuren niet bij iedereen (lees: bij niemand) aangekomen. Gelukkig waren de Gildebroeders de beroerdste niet en mocht toch iedereen schieten. Uiteindelijk was Davy degene die de houten vogel naar beneden schoot en daarmee de koning / winnaar was van deze activiteit.
Ondertussen was ex-prins Roland I en ex-prins Marcel I ter ore gekomen dat je voor slechts een tientje (hier maakten wij al gauw 11 euro van) lid kon worden van het Gilde en het Gilde daarmee steunde. Zij meldden zich daarom gauw aan, waarna vele nieuwe aanmeldingen volgden. Zelfs ouders, partners en adjudanten werden, zonder weten, lid gemaakt van het Gilde. We kijken dan ook allemaal uit naar de Gildedag!

Na het schieten begon het hongergevoel op te spelen. Bovendien waren we wel weer toe aan een pilske, dus stapten we weer op de fiets om naar Jos Verberne thuis te fietsen. Hier was op de oprit, samen met d’n Anhang een lekkere barbecue verzorgd. Voor sommige was dit ook een moment om even een power napje te doen (hè Marcel).

Toen de buiken vol en de koelkast bij Jos leeg waren, gingen we naar de laatste locatie van die dag: de feestzaal bij van Rijswijk.  Hier werd de avond voortgezet, samen met de Prinselijke Hofkapel en wederom d’n Anhang. Ook had de raad van 11 nog een quiz van ons tegoed. Deze hadden ze namelijk tijdens de veiling op de fanclubavond van de hofkapel weten te bemachtigen.

Vervolgens werden de foto’s getoond van wat de aanhang die middag allemaal voor opdrachten hadden moeten doen. Daarna ging het feest, onder muzikale begeleiding van de Hofkapel nog tot in de late uurtjes door.

Organisatie bedankt, het was een zeer geslaagde dag!