Op zaterdagochtend 21 maart ontvingen we het droevige bericht dat Louis van den Bosch op 72 jarige leeftijd na een intensief ziekbed is overleden.

Louis mag zich met recht één van de ankers van carnavalsvereniging de Meerpoel noemen, een echt boegbeeld! Wie aan de Meerpoel denkt, denkt aan Louis en vice versa. Hij heeft ontzettend veel voor de carnaval in Someren betekend in het algemeen en voor de Meerpoel in het bijzonder. Vanwege zijn verdiensten draagt Louis de eretitel Grootvorst van de Meerpoel, maar is hij ook Grootofficier in de orde van het Meerpoelrijk.

Carnaval heeft altijd een belangrijke rol gespeeld binnen het leven van Louis. Saamhorigheid, vriendschap en humor die vaak samen gaan met carnaval, had Louis hoog in het vaandel staan! Hij heeft aan de Meerpoel dan ook vele hechte vrienden aan over gehouden. Enkele jaren geleden is nog een idee van Louis ter uitvoering gebracht m.b.t. de carnavalsoptocht: een aparte categorie van ‘alleinloupers’. Hij wou hiermee individuele mensen inspireren om mee te doen met de optocht, zoals hij zelf sinds jaar en dag ook altijd de lachers op zijn hand kreeg. Elk jaar zal dan ook de ‘Louis van den Bosch wisseltrofee’ worden uitgereikt, zodat we hem nog altijd een ode kunnen brengen.

Zelfs in zijn ziekbed was Louis nog altijd betrokken met de Meerpoel. Zo wou hij graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, maar bezocht hij zelfs nog enkele activiteiten, zoals o.a. het bezoek van de Meerpoel aan Sonnehove en de eucharistieviering.

We zullen ‘onze Louis’ ontzettend gaan missen, dat zal voor veel mensen en verenigingen in Someren gelden. Want naast de Meerpoel, waren er nog tal van andere verenigingen waar Louis een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

We wensen de familie van den Bosch veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies. Het is voor hen ongetwijfeld de laatste periode van zijn ziekbed een heftige en emotionele tijd geweest. Hopelijk krijgt Louis later, als de rust in de wereld weer is teruggekeerd, nog een grootse herdenkingsdienst. Iets wat hij dubbel en dwars heeft verdiend!

 

Someren verliest in Louis van den Bosch een geliefde en markante inwoner. Een man die nooit vergeten zal worden.

 

Louis, voor jouw een 6 werf-alaaf! Rust zacht!