Op vrijdag 26 april ontving Ex-Prins Joost van den Heuvel van Burgemeester Blok een koninklijke onderscheiding vanwege zijn bewezen diensten in het vrijwilligersleven. Tijdens een mooie toespraak werd Joost omschreven als iemand die vaak dienst doet als mentor, iemand die anderen weet te motiveren en weet van aanpakken. Ook werd Joost omschreven als een echt familiemens. Opmerkelijk feit daarbij was dat Astrid en hun kinderen Eline, Siard en Diede afwezig waren tijdens deze ochtend vanwege een vakantie. Maar via Skype keken ze vanuit de andere kant van de wereld toch mee in de raadszaal van het gemeentehuis en konden ze laten weten dat ze ontzettend trots op hem zijn.

Binnen carnavalsvereniging De Meerpoel heeft Joost erg veel werk verzet en is mede daardoor binnen de vereniging al eerder benoemd tot Grootofficier in de orde van het Meerpoelrijk. Nu is daar dus zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranja-Nassau bijgekomen. Naast zijn vele verdiensten binnen de Meerpoel is Joost daarnaast onder andere actief binnen het Oranje-Comité en de JOEK.

Wij wensen Joost en Astrid van harte proficiat met deze zeer verdiende onderscheiding. Dit maakt hun jaar nog bijzonderder, naast het feit dat hun zoon Lukas al de jubileumprins was dit jaar!

Bestuur CV De Meerpoel