Maar liefst drie van onze leden zijn op vrijdag 24 april koninklijk onderscheiden. Martie Jeuken, Malou de Rooij-Lomans en Frans de Lau werden daarmee alle drie tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd, vanwege hun jarenlange verdienstelijke inzet voor de gemeenschap. Burgemeester Dilia Blok verraste hen deze ochtend op hun thuisadres met deze mededeling.

Martie heeft zich jarenlang ingezet voor CV de Meerpoel. Al vanaf 1991 heeft hij diverse functies binnen de vereniging bekleed waaronder bestuurslid, vorst en later ook grootvorst. Naast zijn inzet binnen onze vereniging is Martie ook in tal van andere functies als vrijwilliger actief, zoals Zummers Belang CDA, Helmond Sport, SV Someren, Comité 4 en 5 mei, Stichting Someren Natuurlijk, Joek en Oranjecomité Someren-Dorp.

Ook Malou is een lange periode actief geweest in het bestuur van onze vereniging. Tussen 1994 en 2006 was zij secretaresse van het toenmalige bestuur. Samen met haar man Christian heeft zij daarnaast ook jarenlang diverse prinsenparen tijdens het carnavalsseizoen veilig overal naartoe vervoerd. Naast haar verdiensten voor de Meerpoel is Malou al jaren actief in het Somerense verenigingsleven bij Muziekvereniging Somerens Lust, Toneelvereniging De Speledonckers, Toneelvereniging Crescendo en tal van andere toneelverenigingen en producties.

Ex-Prins Frans I regeerde in 1994 over ons Meerpoelrijk en is daarna lid geworden van de Prinsengarde. Frans heeft een staat van dienst van meer dan 30 jaar binnen Muziekvereniging Somerens Lust. Hij vervulde daar diverse bestuursfuncties en is nu nog actief als ere-president en coördinator. Daarnaast is hij o.a. actief of actief geweest in Stichting Steun Welzijnszorg , Stichting Someren Natuurlijk, WMO-Raad Someren, Jeugdcomité Someren en Stichting Someren 700.

Wij feliciteren Martie, Malou en Frans allemaal van harte met deze dik verdiende onderscheiding.