En dan is het ineens september en staat het begin van het carnavalsseizoen alweer voor de deur. Hoe snel kan een jaar voorbij gaan?!

Nadat het carnavalsseizoen 2018 was afgelopen, hebben we nog een evaluatievergadering gehad en toen was het even stil op de radar. Op de achtergrond blijft er natuurlijk altijd onderling contact om dingen nog af te sluiten of zaken alvast voor te bereiden voor het komende seizoen. In de zomervakantie zijn we traditiegetrouw met de hele commissie en aanhang gaan uit eten. Ook dit jaar streken wij neer bij de Herberg, voor een heuse high-tea-maar-dan-anders. Ja, er was tea, maar er was ook gewoon bier en wijn haha. En heel veel ander lekkers trouwens, echt een aanrader!

We troffen daar vorst Boudewijn met zijn gezin, dus werd er van weerskanten getrakteerd op een drankje en geproost op de Meerpoel. We zijn in ieder geval weer bijgepraat van ieders vakantie belevenissen en hebben er allemaal kei veel zin in om het nieuwe seizoen op te starten.

We hebben na het afgelopen seizoen afscheid genomen van Devon en voor dit jaar ook van Connie, maar we zijn heel blij dat Amber (ja, dochter van…) dit jaar stage komt lopen bij onze commissie! Intussen hebben we ook al de eerste vergadering achter de rug en de nodige overlegmomenten via telefoon/whatsapp/mail/duivenpost/rooksignalen, want HOE gaan we er dit jaar voor zorgen dat ’t Meerpoeleke bestaansrecht blijft houden. Dit moet geen zielig verhaaltje worden, maar het is écht heel moeilijk om iedere keer weer aan 13 enthousiaste jeugdraadsleden te komen. Kinderen hebben allemaal een razenddruk programma, en daarbij leeft carnaval ook nog niet zo in september. Komt daarbij dat ouders niet weten wat ze kunnen verwachten, dan wordt het een lastig verhaal. Op de website kun je filmpjes bekijken, FAQ’s lezen en informatie verkrijgen. Daarnaast staat mijn telefoonnummer op de flyer, maar helaas wordt ik maar zelden gebeld met prangende vragen.

Wij denken dat we er dit jaar, nog meer dan andere jaren, álles aan gedaan hebben om de jeugd te enthousiasmeren. Zo is er een té gek promotiefilmpje gemaakt, zijn oud-prinsen/prinsessen en ouders geïnterviewd en is er een heuse James Bond zoekactie opgestart. Ook hebben we persoonlijk een promotieverhaal gedaan en geflyerd op de basisscholen en bij de sportclubs en we maken nu nóg meer gebruik van de social media kanalen. Je zou denken dat dit een garantie is voor een stormvloed aan aanmeldingen… Maar wanneer ik dit schrijf hebben we helaas nog niet genoeg aanmeldingen, maar hopelijk staan we er heel anders voor op 10 november. Want bij een jubileumseizoen hoort, naast een jubileum Prins, natuurlijk ook gewoon een jubileum Jeugdprins(es), jubileum Jeugdadjudant(e) en een jubileum Jeugdraad. Maar, zoals gezegd, we hopen dat het ook dit jaar weer gewoon goed gaat komen. Wie voor ons de gouden tip heeft, mag deze natuurlijk altijd posten via meerpoeleke@cvdemeerpoel.nl en dan hopen we samen op nog vele jaren bij ’t Meerpoeleke.