Lijfspreuk: Mi die daag is niks te dol, ieder spult gewoon z’n rol.

Het jaar van:
– de langste ochtendspits van bijna 1000 km door sneeuwval op de Nederlandse autosnelwegen.
– de geboorte van de 6 miljardste mens volgens de V.N..
– de zes gouden medailles van Pieter van den Hoogenband tijdens het EK-zwemmen.

Op zaterdag 14 november komt onze vijfendertigste Regent vanachter het toneelgordijn tevoorschijn, Prins Ad I (van Seggelen). Prins Ad en Prinses Mieke met dochter Femke wonen in de Wilbertshof. Ad is in het dagelijkse leven CNC-freezerprogrameur bij Hufema in Maarheeze. Verder speelt hij alweer 20 jaar toneel bij Crescendo en de Speledonckers. Hij nam ook regelmatig deel aan de zaonikaovenden in cabaretgroepen of als zaoniker, maar zeker ook als helft van het Duo de Hirre van Hellemund. Verder is hij actief bij de boerenbruiloft en de zotte zwetsaovend. Daarbij is hij lid van SV Someren, leider van A2 en lid van vriendenclub Somerens Lust. Ook eet hij graag bij zijn eetclubje ‘Veul en Gér’.

Als eerste activiteit hebben we dit jaar het Jeugdprinsenbal, waarbij Jeugdprinses Lia I (van Bommel) als nieuwe Regentes bekendgemaakt wordt. Op dezelfde avond vindt ook weer, nu in de Ruchte, het Groot-Somerenbal plaats, waarbij alle 5 verenigingen van Someren aanwezig zijn. Op 9 januari is de receptie, waarbij we stil staan bij de jubilarissen: Jan van de Boomen (22 jaar lid) en Piet Steenbrink (11 jaar lid). We nemen afscheid van Frans Isbouts en Christian de Rooy als lid van de Raod van Elf. Ook wordt dit jaar het nieuw Cultureel Centrum De Ruchte geopend.

Op de zaonikaovenden, die gehouden worden op 20, 22, 23, 27, 29 en 30 januari, maken we kennis met een debuterende cabaretgroep De Spenzurs (Marij Haerkens, Astrid van den Heuvel, Tonny van de Mortel, Peter Schulting, Hans Schweren en Pianist Jan van Dongen). Verder treden op Jan Stik als Jan Steen junior, Maarten van Brug als Oma Ties II en Christian de Rooy brengt De Vlinder van de Nacht. Ook is Hers en Dwers van de partij en de Prinsengarde laat zien hoe hun voorbereiding op de zaonikaovenden verloopt. De Harmonie Girls zorgen weer voor twee dansen en Vorst Johan en Prins Ad praten de avond aan elkaar. Naast Prins Ad en Piet Engelen die de CD “Al duut er gin mens mer mee” presenteren, brengt ook Aggie Donkers van onze Residentie een CD als de zingende Meermin ten gehore.
Het concert Carnavalesk vindt voor de vijfde maal plaats en aan de Meerpoeloptocht doen 33 wagens en groepen mee. Zij hebben weinig aandacht voor de politiek, maar des te meer voor het verenigingsleven in Someren. Door de vriendenclub van ex-Prins Hans wordt een fanclub (De Fenclub) voor De Hofkapel opgericht, die voortaan elk jaar met halfvasten een activiteit organiseert om wat extra financiën te genereren. Op 12 april draagt Toon Bennenbroek na 9 jaar de voorzittershamer over aan Gerard Lomans. Joost van den Heuvel wordt gekozen als bestuurslid. Grootmeester Wim Wijnen neemt tijdens de afscheidsvergadering het woord om Toon Bennenbroek voor zijn verdiensten te benoemen tot Grootofficier van de Meerpoel.