Naam Chris van Seggelen
Seizoen 2016-2017
Carnaval 25 t/m 28 februari
Nummer 53ste
Lijfspreuk Van vier hoog doik ik de Meerpoel in, en carnaval viere mi veul goei zin!
Leeftijd 37
Beroep Eigenaar van creatief bureau Vierhoog
Partner; kinderen Yvon Leenders; Fenne en Sam
Het jaar van
 • Donald Trump wordt gekozen als de 45ste president van de Verenigde Staten.
 • Feyenoord wordt na 18 jaar voor de 15e maal in zijn bestaan landskampioen.
 • Orkaan Irma laat verwoesting achter op Sint-Maarten.
 • Langste formatie in Nederland ooit (Rutte III; 225 dagen).

_

Als 53ste Regent van De Meerpoel kwam op zaterdag 12 november Chris van Seggelen uit het Meerpoel schip. Prins Chris I zwaaide dat seizoen met zijn Prinses Yvon (Leenders) de scepter over het Meerpoelrijk. De 37-jarige Prins is de zoon van Harrie en Andrea van Seggelen, kleinzoon van Janus en Miet Smits en Toon en Dien van Seggelen en is geboren en getogen in Someren, geboren aan het Wolfsveld. Hij is eigenaar van grafisch ontwerpbureau Vier Hoog en heeft als hobby’s hardlopen, mountainbiken, Googlen, lezen, kampeervakanties, wandelen, speciaal bieren en Batman. Prinses Yvon is vooral bekend van haar rollen bij toneelvereniging De Speledonckers. Oom Ad van Seggelen is Meerpoelprins geweest in 1999. Van de prinses zijn opa Jan en ome Martien prins van carnavalsvereniging De Peelvrujters uit Heusden.

Een week na de onthulling van Prins Chirs en Prinses Yvon wordt Jeugdprins Kas (Schweren) geïnstalleerd als 46ste Regent van ’t Meerpoeleke. Hij wordt tijdens de carnaval ter zijde gestaan door Jeugdadjudante Nyree (Verstappen).

Een van de hoogtepunten van het carnavalsseizoen was het bezoek aan CV De Doolridders. Met een volle bus werd er sinds lange tijd weer een bezoek gebracht aan de vriendenvereniging uit Helchteren. Het werd een groot feest!

Voor het eerst dat jaar werd in samenwerking met CV De Meerpoel, CV Locomotion en de kasteleins van het Wilhelminaplein het Grouwt Zùmmers KLOENK festival georganiseerd. In een grote, gezamenlijke tent op het plein hing het twee dagen ‘mi de bein buiten’; een zeer geslaagd nieuw carnavalsinitiatief dus. Emmy Vlemmix werd uitverkozen tot eerste Burgemeester Kloenk.

Dat jaar werd afscheid genomen van bestuursleden Frans de Lau (voorzitter) en Martie Jeuken (PR). Die laatste persoon werd bovendien tijdens de najaarsvergadering benoemd tot Groot-Officier in de orde van het Meerpoelrijk.

Tips en uitleg

 1. Klap van de molen gehad (Oma Smits heeft bij de molen gewoond)
 2. Worst (Heeft bij slagerij vd Goor gewerkt)
 3. Bullseye (De bullseye is een roos op het dartbord, de prinses speelde Roosje tijdens de laatste voorstellingen van de Speledonckers)
 4. Speleologie (Speleologie is het verkennen van grotten, daar wonen vleermuizen → Batman, is hij fan van)
 5. Daar boven op die berg (Hij heeft in Eindhoven gewoond, op vier hoog met uitzicht op de “kleine Berg”)
 6. In een nieuw jasje (De prins heeft het logo van cv de Meerpoel gemoderniseerd)
 7. Prinselijke familie (Oom Ad is prins geweest, maar ook van de prinses Opa Jan en Oom Martien – Heusden)