Naam Eddie Donkers
Seizoen 2014-2015
Carnaval 14 t/m 17 februari
Nummer 51ste
Lijfspreuk “Mi deez Daag efkes nie mi tiggels sjouwe, mèr mi z’n alle ’n grauwt knalfeest bouwe”
Leeftijd 37
Beroep Zelfstandig ondernemer (tegelzetter)
Partner en kinderen Nikki Donkers-Janssen, Norah (9), Len (8) en Jim (3).
Het jaar van De gewapende man die tijdens het achtuurjournaal de NOS-studio binnen dringt
De opkomst van de terreurbeweging IS en de aanslagen op Charlie Hebdo
200 jaar Koninkrijk der Nederlanden
Het herstel van de diplomatieke relaties tussen de USA en Cuba


Op zaterdag 15 november 2014 komt Eddie Donkers uit het Meerpoelschip tevoorschijn als 51e Regent van carnavalsvereniging De Meerpoel. Samen met zijn Prinses Nikki zal hij tijdens de carnavalsdagen de scepter zwaaien over het Meerpoelrijk. Prins Eddie is de zoon van Ad en Aggie Donkers, de voormalige uitbaters van Residentie ’t Summers Kontakt. Zijne Dorstlustige Hoogheid runt als zelfstandige een tegelzettersbedrijf en vult zijn vrije tijd voornamelijk met musiceren. Hij speelt gitaar bij Jazz Academy, Plusminus, Live Centraal en RMU.

????????????????????????????????????

In jongerencentrum De Comeet werd op 22 november 2014 Anne Wijlaars als 44ste Regentes van ’t Meerpoeleke gepresenteerd. Adjudante Lieke van den Berg zal haar secondante zijn. Op 10 december 2014 ontvangen wij het bericht, dat Jan Swinkels is overleden. Jan was onze eerste Jubileumprins en regeerde onder het motto: “Mî carnaval van jong tot aauwd, gin hoiswerruk of werruk aon hois”. Tijdens de Prinsenreceptie op 10 januari 2015 kreeg Adjudant Frans-Jozef Knapen de Raad van Elf medaille omgehangen, vanwege zijn vele verdiensten voor de vereniging in het algemeen en de Raad van Elf in het bijzonder.

De 45e editie van de Zaonikaovenden bestond voor het eerst – onder meer vanwege het korte seizoen – uit 4 voorstellingen (woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag). Vier maal volle bak voor een avondje van kwalitatief hoogstaand niveau.
Nieuw in 2015 was het herleven van het Concert Carnavalesk, dat door Muziekvereniging Somerens Lust op donderdag 12 februari in De Ruchte werd georganiseerd. Uiteraard was Prins Eddie ook present en deed hij een muzikale duit in het zakje. De Prinselijke Buurt werd tijdens de Sleuteloverdracht op 13 februari uitgeroepen tot best versierde buurt. Een unicum, want voor het eerst won een Prinselijke buurt van één en dezelfde carnavalsvereniging voor de tweede keer op rij de wisselbeker.

Tips en uitleg

1. Vogelspotter (het Prinsenpaar woont achter de “rietmusch”)
2. ’t Is een knaller (Prins Eddie is jarig op 1 januari)
3. Hij doet het ’t liefst met de lamp aan (duiksport en dan het liefst ‘s nachts)
4. Bauw/wit (Is lid geweest van voetbalclub ELI in Lieshout en SV Someren)
5. Meester van de zwarte bloeiwijze (gitaar; git=zwart en aar=bloeiwijze)
6. Heldere Godsdienstige opleving (Clearwater revival)