Lijfspreuk: In De Meerpoel is ieder goe van zin, al stittie plus al stittie min.’’’

Het jaar van:
– de afschaffing van de apartheid. Nelson Mandela wordt de eerste zwarte president van Zuid-Afrika.
– de Nobelprijs voor de vrede, uitgereikt aan Yasser Arafat en Yitzhak Rabin.
– het overlijden van Frank Zappa.

Zittend op een bankje worden op 13 november 1993 drie gemaskerde personen de zaal in gereden. Het bankje is idyllisch geplaatst in het park. Wie o wie wordt de nieuwe prins? Nadat de personen op de bank ontmaskerd zijn, legt Grootvorst Louis uit dat de bank slaat op de Rabobank en het parkje op de woonomgeving van de nieuwe Prins. En daar is hij dan, de dertigste regent van de Meerpoel: Z.D.H. Prins Frans I. Prins Frans de Lau woont in Groeningen, is getrouwd met Prinses Hanny en heeft twee dochters, Maartje en Lieke. Prins Frans is werkzaam bij Rabobank Someren, slaat de grote trom bij Tralderhand en is ook bestuurslid van de Vriendenclub F.S.L. In tegenstelling tot zijn voorganger hebben we nu een Prins waar men niet omheen kan. Hij is groot, sterk en uiterst conditioneel. Waar hij de grote trom aangereikt krijgt, slaat hij er lustig op los.

Het is een jaar van nieuwe dingen en afscheid nemen. Zo worden onze Adjudant Johan en Grootvorst Louis voorzien van nieuwe kleding en steek, geschonken door Hans en Miranda Schweren van zalencentrum Centraal. Tijdens de receptie krijgt Adjudant Johan een nieuwe staf om de carnaval in goede banen te leiden. De jubilarissen tijdens deze receptie zijn: Noud Bennenbroek en Johan van de Burg (beiden 22 jaar lid). 11 jaar lid zijn Frans Isbouts, Frans Maas, Adriaan Janssen, Jan Gorissen en Truus Raymakers. Adriaan Janssen krijgt voor zijn verdiensten tijdens de zanikavonden als toneelmeester en als ex-raadslid de Raad van Elf Medaille. Wij gedenken ons erelid Willem van de Ven.

Op het gemeentehuis brengt Mannenkoor De Nachtegaal voor de 22ste keer een serenade aan de Carnavalsvereniging met zijn nieuwe Regent. De Raad van Elf wordt dit jaar versterkt met Toon Bukkems. De Prinselijke Hofkapel wordt uitgebreid met Thijs Verdonschot, Ralf Kengen, Diëlle van Brussel en Paula Snijders.

De zanikavonden hebben weer verrassingen in petto. Zo weet Piet v.d. Laar tijdens zijn entree de zaal weer tot schaterlachen te brengen. Peter v.d. Eijnde als Zoewarte Piet debuteert met een zeer goede buut. De Puddle Pops blijven nieuwe, soms wel zeer jonge leden werven, want ook dit jaar zijn er weer een groot aantal nieuwe gezichten: Ingrid van Heugten, Hanneke van Houts, Sanne Kuijpers, Renske van Hoof, Claudia Driessen, Marian Smeelen, Monique Meeuwis en Rian v.d. Kerkhof. Ook binnen het Bestuur treedt verjonging op door de komst van Malou de Rooy, die de secretaressepen overneemt van Marije Tesselaar.