Lijfspreuk: ‘Al ‘’n eeuw laang gorre op de klos, mer naw gaon alle remme los.’’

Het jaar van:
– gorilla Bokito die ontsnapt uit zijn verblijf in Blijdorp en 4 mensen verwondt.
– de zender Tien (eerder Talpa), die al snel uit de lucht gaat. RTL neemt het over.
– 07-07-07, omdat de nieuwe Zeven wereldwonderen bekend worden gemaakt.

Op zaterdag 11 november wordt onze 43ste Regent, Prins Frans III (de Lau), gepresenteerd tijdens het Prinsenbal. Prins Frans en Prinses Els met dochter Daniëlle en zoon Geert wonen aan de Speelheuvelstraat. Frans is in het dagelijkse leven eigenaar van De Lau Mode. Bij vele verenigingen draagt hij zijn steentje bij in de uniformering. Zo is hij ook Hofleverancier van ‘De Meerpoel’, lid club 111 en de Slappe Zakken. Daarnaast is hij fanatiek supporter van SV Someren, lid van OVS, Packador en van de ledenraad van de Rabobank.

Het Prinsenbal op 11 november staat in het teken van de verkiezingen. Maar voordat de nieuwe Prins bekendgemaakt wordt, kondigt Grootvorst Johan (na 13 jaar Adjudantschap en 9 jaar Vorstschap), zijn opvolger aan: Vorst Martie Jeuken. Deze neemt het woord over en kondigt de FEN (Ferderatie van Europses Narren) aan, waarvan Grootvorst Johan de Orde van de Nar in zilver krijgt overhandigd. Daarna is het tijd voor de nieuwe Regent en voor veelstemmige muziek van Orkest ‘Dinges’ en onze Prinselijke Hofkapel. Na het vertonen van een korte film en het geven van enkele tips verschijnt achter een wit scherm een silhouet en na wat tromgeroffel komt Prins Frans tevoorschijn.

Op zaterdag 25 november staat de Jeugddisco op het programma in ‘De Comeet’. Hier worden Jeugdprinses Annick I (Raaijmakers) en Adjudant Elieke (van Bogget) bekend gemaakt als nieuwe Regenten van het ‘Meerpoeleke’. Daarna gaat het gezelschap naar ‘Centraal’ waar het Grauwt Zummerebal plaatsvindt. Vorst Martie introduceert iets nieuws: ‘het Prinsentreffen’. Daardoor krijgt het Grauwt Zummerebal een nieuwe impuls.

Op 2 december gaan we op uitnodiging van bierbrouwerij ‘Hertog Jan’ naar Arcen. Hier krijgen we een excursie en vervolgens wordt de CD uitgereikt van het afgelopen jaar, omdat de brouwerij een van de begunstigers was. Daarna wordt de inwendige mens versterkt in een cafeetje langs de Maas. Op zaterdag 6 januari is de receptie. De twee nieuwe raadsleden Jos Verberne en Hennie Driessen worden nog even naar voren gehaald. Ook de kapel krijgt met Els Vervlossen nieuw bloed. De jubilarissen dit jaar zijn: Harrie Peeters (11 jaar), ex-Prins Piet van de Laar en bestuurslid Ad de Jongh (22 jaar).

De zaonikaovenden worden gehouden op 19, 20, 24, 26 en 27 januari en worden gepresenteerd door Vorst Martie. De avond begint met een act van debutant Tinus Tuba (Dirk van de Einden), gevolgd door de routiniers Rien Bekkers (Rinuske de Glazenwasser), Mark van de Tillaar (Ray van der Gay), Rob Scheepers (Broes Willems) en Jan Strik (Koos Dakloos). De Hofkapel, ‘Genieten met maten’ en afsluiter ‘De Noot’ uit Vlierden zorgen voor de muzikale inbreng. De Prinsengarde treedt voor de 33ste keer op met ‘Ne goeie Raod is duur’.

Enkele bijzondere gebeurtenissen dit jaar: Prins Frans lost een belofte in als Prins op het (witte) Paard. Hij verrast daarmee Ellen Kreutzer en Jeroen Bakermans, op het moment dat dit kersverse bruidspaar het gemeentehuis verlaat. Het schitterende kasteel dat de Speelheuvelbuurt voor de winkel van Prins Frans III plaatst, baart veel opzien. Carnaval valt op 17, 18, 19 en 20 februari. Een impressie van het traditionele spekbakken in onze Residentie wordt uitgezonden bij Brabant-TV.

Op 1 maart overlijdt onze derde prins Martini I (van Doorn). Tiny startte in 1964 bij de raad van Elf en was daarmee een van de mensen van het eerste uur.Als ex-Prins dien je in december een examen af te leggen om bij de Prinsengarde te komen. Op 1 april is er een extra examen als de heer J.S. te S. voor de rechtbank verschijnt om te bewijzen dat ook hij bij dit elitegezelschap thuis hoort. Op 10 november wordt een bezoek gebracht aan ‘De Schaopenwaessers’ uit Odiliapeel. Kort na middernacht (het is dan de elfde van de elfde) is de vereniging terug in de Residentie. Daar wordt het jubileumjaar ingeluid met de presentatie van een, door Vorst Martie geschreven, jubileumlied met de treffende titel: ‘Wai hebbe wa te 44!’