Lijfspreuk: Laot ligge de boeke, laot ligge de balle, we gaon mi z’n alle … carnavalle.

Het jaar van:
– de Olympische Spelen die (weer) plaatsvinden in Athene.
– Theo van Gogh, die Amsterdam wordt vermoord door Mohammed B.
– de tsunami, die in Zuidoost-Azië aan bijna 300.000 mensen het leven kost.

Op zaterdag 15 november wordt tijdens ‘Geroffel en Getrommel’ Prins Gerard II (Slegers) gepresenteerd als onze veertigste Regent. Prins Gerard en Prinses Els wonen samen met zoon Simon en dochter Jolien aan de Kerkstraat. Gerard is in het dagelijkse leven leraar op het Hub van Doorne College in Deurne. Daarnaast is hij secretaris van SV Someren, lector in de Lambertuskerk en lid van JOEK, de Speledonckers en ‘de Slappe Zakken’.

Het Prinsenbal op 15 november heeft als thema: ‘Geroffel en Getrommel’. Eerst wordt afscheid genomen van Prins Twan en daarna volgt een spetterende show met slagwerk van TREM. Dan wordt een grote trom binnengereden. “Zit hij daarin?” vraagt het publiek zich af. Even is er verwarring, maar dan komt de nieuwe Prins toch op het podium te voorschijn. Op vrijdag 28 november staat de Jeugddisco op het programma, waar de 33ste Jeugdregent bekend wordt gemaakt. Jeugdprinses Lisanne I (Joris) gaat de scepter zwaaien over het Meerpoeleke en wordt daarbij geassisteerd door Adjudant Martijn (Meeuws).

Op zaterdag 10 januari vindt de receptie plaats. Er is speciale aandacht voor jubilaris ex-Prins Ben Vogels (33 jaar lid), Frans Cuunders (22 jaar) en ex-Prins Frans de Lau. Hofkapellid Thijs Verdonschot en Raodslid Toon Bukkems (11 jaar). Deze laatste ontvangt tevens de Raad van Elf medaille voor zijn vele werk voor de vereniging en de Raad van Elf in het bijzonder. Voor het huldigen van jubilaris Ben Vogels trekt een grote delegatie op 22 januari naar Bakel, waar Ben al in uniform gereed zit als de club aankomt. Martie en Christian presenteren hun CD met het lijflied voor Prins Gerard en ‘Meerpoel Supergaaf’. Op 17 februari gaan we voor de laatste keer naar het oude Sonnehove. De bewoners verhuizen tijdelijk naar Asten, omdat het oude Sonnehove plaats moet maken voor een nieuw gebouw. Op deze avond worden (zoals gebruikelijk) ‘t Zonnetje (mevrouw Bukkems) en het hartje van de Raad (Mieke Verstappen) uitgereikt.

De zaonikaovenden van 23, 24, 28, 30 en 31 januari worden geopend door TREM. Daarna treden op: Prins Gerard II met Christian en Martie en enkele Raod van Elluf-leden. Jan Strik heeft een sterke buut als ‘Vakantiejan’ en Andy Marcellissen verhaalt over ‘Het nieuwste testament’. De Prinsengarde brengt ‘Summerse Zake’ met o.a. de levende standbeelden van d’n Bouwvakker en President Kennedy. Robert van Lamoen treedt op als ‘De Beveiligingsbeambte’ en Hers en Dwers staat garant voor muzikaal cabaret. Djez danst en Ties van Lierop staat in de ‘boksring’ als ‘De Sportman’. Cees Verhulst uit Goirle brengt tot slot het publiek in extase met zijn komische uitleg waarom hij niet kan komen! Op carnavalszaterdag wordt het Prinsengezin opgehaald in de Kerkstraat. Prins Gerard II wordt pas door de buurt vrijgegeven nadat de Raad van Elf flink door de molen is gegaan in de Molenkliniek. Tijdens de optocht op carnavalsmaandag blijkt dat onze Prins een bezige bijenfamilie heeft en dat hij ook beschikt over een prima stand-bij Prins.

Op 19 april is er een bijzondere ledenvergadering. Gerard Lomans stopt als voorzitter en wordt opgevolgd door Louis Swinkels. Gerard wordt benoemd tot Groot-Officier. Een nieuwe Grootmeester wordt bekend gemaakt als opvolger van Wim Wijnen. Die eer valt te beurt aan Harrie Aarts. Deze komt meteen met Louis van de Bosch in actie om Vorst Johan te benoemen tot Grootvorst. Twee ex-Prinsen ontvallen ons in de zomerperiode: op 14 juni Stef Velings en op 12 augustus Ben Vogels.