Lijfspreuk: Carnaval vur iederein, ik zeg ut fijntjes, let dus mi die daag, ók op onze kleintjes.’

Het jaar van:
– het Woordenboek der Nederlandsche Taal. Het grootste woordenboek ter wereld beschrijft tussen de 350.000 en 400.000 woorden.
– de oprichting van Zoekmachine Google Inc..
– Amerikaanse en Britse luchtaanvallen op Irak.

Op zaterdag 22 november komt onze vierendertigste Regent uit een euromunt gekropen, Prins Hans II (Geers). Prins Hans en Prinses Helmi met dochter Janic en zoon Toon wonen op de Houtbroekdijk. Hans is in het dagelijkse leven eigenaar van de Albert Hein Supermarkt in de Postelstraat. Verder is hij lid van SV Someren , O.V.S., penningmeester bij stichting zaalvoetbal en actief lid van buurtvereniging De Holidijkers.

Tijdens dit Prinsenbal wordt de Raod van Elfmedaille uitgereikt aan Jan Sleegers, die alweer 11 jaar beschermheer van het Meerpaalspel is. Daarna wordt afscheid genomen van Grootvorst Louis van den Bosch, die na 15 jaar afscheid neemt als Vorst en van Beschermvrouwe Mien van den Bosch, die na 24 jaar haar taak overdraagt aan Marij Haerkens-de Lau. Daarna maakt Louis van den Bosch in hoedanigheid van Grootofficier de nieuwe Vorst Johan Smits bekend. Na Pierre Corstjens, Adriaan Venmans en Louis van den Bosch is Johan de vierde Vorst in 34 jaar. Voordat hij de nieuwe Prins bekend maakt, stelt hij eerst de nieuwe Adjudant Peter Swinkels voor. De eerste activiteit is het Jeugdprinsenbal, waar Jeugdprinses Renske I (Venhuizen) als nieuwe Regentes bekend gemaakt wordt.

Op zaterdag 3 januari is er een bijzonder evenement: Louis van den Bosch wordt via een ‘huwelijksplechtigheid’ ingelijfd bij de Prinsengarde. Als getuige treden op Bertje, Johnny van de Shit en Pater Toekan (creaties van de zaonikers Wim van de Moosdijk, Jan Strik en Piet van de Laar). Hierna biedt Louis van den Bosch de vereniging een vlag aan. Op 10 januari is de receptie, waarbij we stilstaan bij onze jubilarissen Wim van de Moosdijk en Toon Swinkels (22 jaar) en Peter Verhees (11 jaar lid). Op deze dag ontvangt Frans Cuunders de Raod van Elf medaille.

Op de zaonikaovenden die gehouden worden op 21,23,24,28,30 en 31 januari opent de Prinsengarde met het proost- en het Meerpoellied en bespreken de ex-Prinsen wat er allemaal gebeurd is in het Somerense. Hierna treden op Christ de Humorist (Jan Strik), de Helmondse zesmansformatie Hers en Dwers, Peer d’n Asociale (Ad van Seggelen) en Toon Toerist (Paul Deerns). Verder de Prinsengarde met Hennies wegrestaurant, de groep Huhum en tot slot zaoniker Ed Leefnet (Robert van Lamoen). Als dansgroep treden de Harmonie Girls op (majoretten Somerens Lust) en de Prinselijke Hofkapel zorgt voor de muzikale invulling. Hierin vinden we terug van weggeweest: Stan van Enckevort, Danny van de Loo, Twan en Carolijn van Otterdijk en de nieuwe leden: Dirk-Jan Velings, Simon Peeters, Ard Hoppenbrouwers en Monique Vossenberg. Hierdoor is de Hofkapel weer op volledige sterkte.

Het Meerpaalspel wordt op initiatief van Frans Maas en Toon Bukkems veranderd in het Ankerspel. De Paal wordt voortaan vervangen door een wat veiliger Anker. Op 10 april moeten we afscheid nemen van ex-Prins Hans Raymakers. Hij was 17 jaar Raadslid en in 1987 onze 23ste regent. Op 12 september ontvalt ons Toon Bakermans. In 1970 deed hij mee aan de eerste zaonikaovenden en van 1980 tot 1991 was hij lid van de Raad van ELF.