Lijfspreuk: ‘‘‘Vur boere, burgers en ók aander liede, hi onze Meerpoel veul te biede.’’

Het jaar van:
– de grote brand op het Koninklijk kasteel Windsor.
– tennisser Richard Krajicek, die wint in Antwerpen en daardoor in de Top 10 van de wereld komt.
– het overlijden van oud-voetbaltrainer Ernst Happel.

In een kist versierd met tuinbouwproducten wordt op 14 november 1993 de negenentwintigste Regent van de Meerpoel, Z.D.H. Prins Hennie I, zalencentrum Centraal binnengere­den. Men had een trapje nodig om hem het podium op te krijgen. Hennie Nijssen woont in de Driehoekstraat, is getrouwd met Prinses Nelly en heeft drie kinderen, Jacqueline, Els en Wilbert. In het dagelijkse leven is Hennie var­kensboer, werkzaam voor Tuinbouwvereniging Isidorus en z’n grootste hobby is toneelspelen bij de Speledonckers.

Dat Prins Hennie klein van stuk is, komt hem goed van pas als hij zich tussen de Raad van Elf begeeft om zo uit de koude wind te blijven. Onze Grootvorst Louis wordt in het bijzijn van zijn moeder en familie op het gemeentehuis gehuldigd met zijn 11-jarig jubi­leum als Vorst. Dat de buurt na heeft gedacht over het Meerpaalspel blijkt wel uit het feit dat de paal, nog voordat hij goed en wel in de grond staat, alweer verhuist naar een ander stuk land waar een echte Meerpoel om de paal wordt gegraven.

Ook dit jaar vindt er weer een wis­seling plaats in onze Residentie. Guido en Diny Donkers verruilen hun plaats met Ad en Aggie Donkers. Dat de Raad van Elf buiten de carna­val ook actief kan zijn, blijkt uit het feit dat zij meedoet aan het Dorps Volleybaltoernooi. Helaas ontvallen ons dit jaar weer twee gewaardeerde leden van onze vereniging. De heer H.A.J. Roels (Oud-burgemeester en Ere­lid). Als burgemeester droeg de heer Roels Carnavalsvereniging De Meerpoel een warm hart toe, blijkens zijn aanwezigheid tijdens onze acti­viteiten. Ook moeten wij afscheid nemen van ex-Prins Severinus Smits.

Dat verdriet en vreugde dicht bij elkaar liggen tijdens carnaval komt tot uiting tijdens de receptie, waarbij wij Ben Vogels feliciteren met zijn 22-jarig lidmaatschap en Frans Cuunders, Jos van der Linden, René v.d. Wallen, Rob Tinnemans, Wim Isbouts en Gerrit en Nel Wijnen met hun 11-jarig lidmaatschap. De Puddle Pops ondergaan weder­om een verjonging. De nieuwe leden dit jaar zijn: Linda Driessen, Marja Blommers, Sanne Huijsmans, Rian v.d. Wallen en Boukje Sleegers.

Tijdens de zanikavond wordt de Meerpoel getrakteerd op zang, dans en zanik. Voor het eerst in het Meerpoelschip staat dit jaar de gastzaniker Maarten van Brug uit Aarle­ Rixtel als Opa Ties. Dit jaar debuteren ook Michel van der Heijden en Han van Rijswijk. Zij laten het publiek genieten van de enige, echte originele versie van het lied ‘Van Summere en nie baang’, geschreven in 1947 door Han van Rijswijk.