Lijfspreuk: Laot al die daag vol lol en gein, gezond en zeker veilig zijn.’

Het jaar van:
– de huilende Madonna, die in Brunssum vele nieuwsgierigen trekt.
– de herdenking van de 50ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog.
– Premier Rabin, die wordt vermoord.

Na een perfecte generale blijken de deuren bij zalencentrum Centraal niet allemaal van hetzelfde formaat te zijn. De hilariteit die ontstaat op het moment dat de doos met veiligheidsattributen met grof geweld onder de deur door wordt getrokken zet meteen de stemming voor de rest van de avond. Want onder luid applaus wordt op 19 november 1994 welkom geheten de eenendertigste regent van de Meerpoel, Z.D.H. Prins Joost I (van den Heuvel). Prins Joost woont in de Dillerstraat en is getrouwd met Prinses Astrid, op dat moment in verwachting van hun derde kind Siard. Hun andere twee kinderen zijn Eline en Lukas. Prins Joost is werkzaam bij de Eindhovense Arbo- en Gezondheidsdienst, is lid van JOEK en heeft als hobby tennissen. Prins Joost is een carnavalsvierder in hart en nieren, want al voordat hij Prins wordt, heeft hij met zijn vriendenclub de ‘Slappe Zakken’ opgericht, waarbij traditiegetrouw op carnavalsmaandag na de optocht de ‘Slappe Zak’ van dat jaar bekend gemaakt wordt.

Dit jaar vinden er weer wat wijzigingen plaats in de indeling van de vier dolle dagen. Zo gaat de Eucharistieviering weer naar de zaterdagavond en wordt er op zondagmiddag een bezoek gebracht aan het Concert Carnavalesk, georganiseerd door Muziekvereniging Somerens Lust. Ook Ex-prins Jan Strik laat weer van zich spreken, want hij wint de felbegeerde Zilveren Narrenkap in Helmond. Tijdens de receptie huldigen wij de volgende jubilarissen: Beschermvrouwe Mien van den Bosch-Smits, Gabriël van Bragt, Ton van Enckevort, Jos Haerkens en Huub Lemmen (allen 22 jaar) en Cor van Helmond (11 jaar lid).

Op het gemeentehuis wordt Beschermvrouw Mien van den Bosch-Smits onder luid applaus benoemd tot Grootofficier van Carnavalsvereniging De Meerpoel. Tijdens de zanikavonden debuteert Albert Kruijf met een man-vrouw-act. Dat er muziek in de Raad van Elf zit, wordt bewezen door Evert-Jan Swinkels en Martie Jeuken als Anhaauwend Wa. De Puddle Pops krijgen versterking van Loes van de Wallen en Wendy Seelen.

Dat Carnavalsvereniging De Meerpoel altijd goede banden heeft gehad met de zusterverenigingen komt tot uiting tijdens de feestelijke verplaatsing van de Keyepaol naar Someren-Heide. Onze vereniging is zeer nadrukkelijk aanwezig. Marije Tesselaar speelt de rol van Koningin Wilhelmina en Henk Arendsen vertolkt op sublieme wijze oud-hoofd van de jongensschool, Jan Buskes. Helaas moeten wij tijdens dit prinsenjaar afscheid nemen van Thieu Wijlaars. Velen van de vereniging begeleiden hem naar zijn laatste rustplaats.

Een uitstapje wat ons nog lang zal heugen, is het Galabal bij De Meerpoet’n in Goor. Daar krijgt Lee Towers van Prins Joost I zijn onderscheiding en uit dank zingt Lee ‘I wanna make a copy of you’. Na dit concert laat de Prinselijke Hofkapel van zich spreken, waardoor deze avond voor De Meerpoet’n en voor ons een onvergetelijke wordt.