Lijfspreuk: Carnaval en Horeca, wa’’k zeg is waor, zijn di jaor in ons Meerpoelrijk ‘‘n onafscheidelijk paor.’’

Het jaar van:
– het ondertekenen van het vredesverdrag voor Bosnië.
– AJAX dat wereldkampioen wordt.
– het overlijden van oud-wereldkampioen dammen Jannus v.d. Wal.

Voorafgegaan door de wijze Raad van Elf, uitgedost als obers, wordt er op 11 november 1995 een grote koffiebeker de zaal ingereden. Aan de attributen die meegedragen worden, heeft de zaal al snel door wie de nieuwe Regent van de Meerpoel gaat worden. Uit meerdere kelen tegelijk wordt dan ook geroepen: ‘Hier is uw tweeëndertigste Regent van de Meerpoel, Z.D.H. Prins Jos I’. Jos Haerkens woont in de Deken Brantsstraat, is getrouwd met Prinses Marij en heeft een dochter Annebet. Prins Jos is eigenaar van het Restaurant De Coeckepanne in Lierop en lid van de JOEK.

Prins Jos I is een Prins die zich niet gemakkelijk in een keurslijf laat duwen. Hij heeft zo zijn eigen ideeën over hoe een feestje gebouwd moet worden en weet de vereniging dan ook iedere keer met leuke attenties en ideeën te verrassen. Het is een man die oog heeft voor details. Dit jaar wordt de Raad van Elf aangevuld in de persoon van Berry Lommen. Ook kent de Raad van Elf weer de Raad van Elf medaille toe en wel aan Frans Isbouts voor al zijn verdienste voor de Raad van Elf.

Helaas nemen wij dit jaar afscheid van een van de grondleggers van het carnaval, Grootofficier Nel Wijnen-Bukkems. Het doet ons erg veel verdriet dat aan de vooravond van ons 33-jarig bestaan Nel plotseling uit ons midden wordt weggenomen. Tijdens onze receptie staan wij even stil bij ex-Prins Severinus Smits, die dit jaar 22 jaar lid zou zijn geweest. 11 jaar lid zijn Ad de Jongh, Piet v.d. Laar en Frans Swater. Adjudant Johan wijst ons inmiddels 11 jaar de weg.

Dit jaar hebben we iets met 11, want voor de 11de keer wordt de Meerpaal geplaatst. De carnavalswagen ondergaat een metamorfose en na maanden van lassen, timmeren en schilderen presenteert Carnavalsvereniging De Meerpoel het nieuwe ‘Meerpoelschip’. Er is nog meer reden tot vreugde, want tot ieders verrassing en vreugde wint ex-Prins Piet v.d. Laar de Zilveren Narrenkap in Helmond.

Nieuw is de opzet van de uitgifte van onze Carnavalskrant. Tijdens de zanikavonden krijgt het carnavalsminnende publiek de nieuwe krant uitgereikt en er komen ook vaste uitdeelpunten. Op de zanikavond debuteert Paul Deerns met zijn act Nardje Niezonaauw. De Puddle Pops versterken hun gelederen met Yvonne Jansen, Sandra Blommers, Sandra van Doorn, Marieke van de Laar en Ilse van Deursen. Ondanks deze versterking komt men tot de conclusie dat, door het gedaalde enthousiasme en de misschien te jonge leeftijd van de Puddle Pops, deze dansgroep wordt opgeheven. En zo komen we dan aan de vooravond van ons 3 x 11-jarig jubileum!