Lijfspreuk: Min advies mi carnaval: blie ête, drinke, loupe en swinge bovenal.

Het jaar van:
– de invoering van de euro als betaalmiddel in twaalf Europese landen.
– het huwelijk tussen kroonprins Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta.
– de moord op de Nederlandse politicus Pim Fortuyn in het Hilversumse Mediapark.

Op zaterdag 17 november wordt onze achtendertigste Regent, Prins Louis I ‘Met Toewte en Blaoze’ gepresenteerd. Prins Louis Swinkels en Prinses Wendy wonen met hun zonen Cas en Bram en dochter Floor aan het Wolfsveld. Louis is in het dagelijkse leven directeur van Swing Advies. Verder is hij vice-voorzitter van JOEK en al 10 jaar marsleider van de Kennedymars en lid van beleggingsclub DOK, de Slappe Zakken en lid van de Fenclub van de Hofkapel. Verder houdt hij zijn conditie op peil met zaalvoetbal bij Omnisport. In het kader van 22 jaar Prinselijke Hofkapel, heeft het prinsenbal op 17 november als thema: ‘Met Toewte en Blaoze’. Eerst wordt afscheid genomen van Prins Paul en daarna volgen optredens van onze jubilerende Hofkapel en de Eindermuzikanten uit Someren Eind, aangevuld met muziek van DJ en ex-Prins Piet Engelen. Het podium is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een kiosk. Het eerste optreden is op 24 november, waar de jeugddisco in de Ruchte plaatsvindt. Daar worden de 31ste Jeugdregent Maikel (Dielissen) en Jeugdadjudante Daisy (Raymakers) bekend gemaakt. Daarna wordt het Groot-Somerenbal bezocht bij de Kaauwvoetjes. Omdat er in Lierop geen zaal beschikbaar is, wordt de avond georganiseerd door De Meerpoel in zalencentrum Centraal. Het jaar erop zijn wij aan de beurt, dus wordt er een wissel toegepast.

Op zaterdag 5 januari is de receptie, waarbij we stilstaan bij de 33-jarige jubilarissen Wim Wijnen, Hennie Arendsen van de Graft (Goud van Oud) en ex-Grootvorst Louis van de Bosch. Marcel van de Weerden, Toon Bennenbroek (Goud van Oud) en Ex-Prins Harrie Swinkels zijn 22 jaar lid en Raadslid Martie Jeuken en Riny van de Hurk van de Hofkapel allebei 11 jaar. Martie Jeuken ontvangt de Raad van Elf medaille voor zijn vele werk voor de Raad van Elf. Onze Prinselijke Hofkapel verzorgt de muziek bij toneelvereniging Crescendo tijdens het toneelstuk ‘Het slimme meisje’.

De zaonikaovenden worden gehouden op 18, 19, 23 , 25 en 27 januari. Prins Louis wordt het podium opgezongen door Christian de Rooy, Karin Driessen en Liesje den Dekker. Naast Gerard van Santvoort als Jeugdprins treden ook nieuwe gezichten op van buiten de Meerpoelgrenzen. Berry Knapen als ‘de Bruidegom’ en Andy Marcelissen als ‘Willem de Ruiter’ vermaken het publiek kostelijk. Djez staat garant voor twee wervelende dansen en de Hofkapel tekent, naast de gebruikelijke muzikale omlijsting, ook nog voor een cowboy- en indianenact rondom dirigent Riny van de Hurk. De Prinsengarde heeft een mooi optreden met ‘Wan gewinkel’, waarin ze in een buurtsuper het wel en wee van Someren bespreken. Christian de Rooy en Ad van Seggelen vertolken via radio Siris een interview met een (geestelijk) werkeloze uit Helmond. Als afsluiter van de avond fungeert ‘Spoit Elluf’ met een prachtig programma. Vooral het lied ‘De roos oit Hellemund’ zal nog lang naklinken.

De carnavalsdagen verlopen van 9 tot 13 februari uitstekend. In verband met het 22-jarig jubileum van De Flodderbône overhandigt Vorst Johan namens De Meerpoel een kunstwerkje, bestaande uit een theezakje en een grote peul met 8 flodderbône op een voetstuk, aan medeoprichter Louis van den Bosch.