Lijfspreuk: Ók zonder Harley en minnen DAF, is ’t plank gas en dak er af!

Het jaar van:
– Het ski-ongeval van Prins Johan Friso
– De val van het kabinet Rutte en de vorming van een nieuw kabinet met VVD en PvdA
– Somerenaar Mink vd Weerden, die topscorer wordt tijdens het Olympisch hockeytoernooi in Londen

Op 12 november wordt Prins Michiel I (Malschaert), zoon van Hans en Mien Malschaert bekend gemaakt als 48ste Regent. Hij is 29 jaar en getrouwd met Annemarie van Doorn. Prins Michiel is zelfstandig ondernemer in de podiumkunsten en parttime werkzaam bij de politie Limburg Noord. In zalencentrum Centraal komen de vijf carnavalsverenigingen uit onze gemeente bij elkaar voor het Prinsentreffen, dat dit jaar door De Meerpoel wordt georganiseerd.

Op 25 december overlijdt Jan van Gaal, een van de oprichters van onze vereniging. De nieuwe carnavalskrant wordt gepresenteerd: iets groter van formaat en voor het eerst in full colour. Voorafgaand aan de Prinsenreceptie op 7 januari worden de jubilarissen gehuldigd. De pen met inscriptie is voor Carel Aarts, Ad Donkers en Tonny Schmitz (11 jaar). Het uiltje is voor Gerard Berkers, Evert Jan Swinkels, Wil van Roosmalen, Gerard Lomans en Christian de Rooij (22 jaar). Henk Arendsen tenslotte ontvangt de Steek vanwege 44 jaar lidmaatschap. De Prinsenreceptie wordt goed bezocht en is heel gezellig. Het interne gedeelte wordt voorafgegaan door een optreden van Gilde Sint Joris uit Someren, dat een vendelgroet brengt aan ons Prinsenpaar. Toos Berkers ontvangt de oorkonde ‘Dorstlesser van d’n Anhang’ als waardering voor haar jarenlange verdiensten voor de vereniging en d’n Anhang in het bijzonder.

De Meerpoelzaonikaovenden worden prima ontvangen door het publiek. Als zaonikers treden op: Rob van Elst (bouwvakker Dik), Jeroen Engelen (cowboy Johnny), Andy Marcelissen (Blinde Nico Vink) en Berry Knapen (d’n ouwe van Deursen). Cabaret komt van Striepke Veur uit Helmond en de Prinsengarde is voor de 38ste keer van de partij. In ‘Medisch Centrum Buiten Westen’ ontvangen dokter Mullendijks en zijn stagiair met open mond een nieuwe assistente. De ex-Prinsen sluiten af met een spetterende meezinger en krijgen veel applaus van het publiek! Thijs Verdonschot ontvangt de Jaarorde 2012 van de Federatie Europese Narrren voor zijn grote verdiensten voor de vereniging. Ook Wim Boerekamp krijgt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange medewerking aan de appelactie.
Op 9 februari worden de traditionele fruitschalen naar de zieken gebracht en op 13 en 14 februari worden de zorgcentra Eegelshoeve en Sonnehove bezocht. Op 16 februari is de 55+ zittingsavond in De Ruchte en een dag later de Sleuteloverdracht. Carnaval wordt voor het eerst gevierd in de nieuwe Residentie Plein 5. Uniek tijdens de carnavalsdagen is het feit dat Prins Michiel en een delegatie van onze vereniging op zondag te gast zijn in Asten om samen met De Klot te strijden om het Heet Hangijzer. De groep ‘Wij gaan voor Goud’ wint het Reundje Meerpoel. De wisselbeker bij de optocht gaat voor de vierde keer (en definitief) naar buurtvereniging Sliehevak.
Op 1 maart overlijdt Ton van Enckevort en op 5 maart Adriaan Janssen, beiden lid van Goud van Oud. Tijdens de jaarvergadering leest secretaris Mariëlle Strik voor het laatst het jaarverslag voor. Miranda ten Bokum wordt gekozen als haar opvolgster. Op 27 april ontvangt ex-Grootvorst Johan Smits een koninklijke onderscheiding en op 10 oktober krijgt Beschermvrouwe Marij Haerkens de vrijwilligersschaal van de gemeente uitgereikt. Op 1 juli wordt bij Plein 5 de oprichtingsdag van de vereniging gevierd.

Op 6 oktober vindt de jaarlijkse appelactie plaats en op dezelfde avond is er een speciaal treffen tussen Plattevonder en Meerpoel. Prins Michiel raakt op een onbewaakt moment zijn scepter kwijt, maar op 3 november krijgt hij hem terug op het bordes van het gemeentehuis. Op 11 november wordt voor de vierde keer een succesvol Open Podium georganiseerd in jongerencentrum De Comeet en op 16 november neemt ons Prinsenpaar intern afscheid na een fantastisch carnavalsjaar.