Lijfspreuk: Zang en muziek zoals ik ’t zie, is mi carnaval de beste therapie.

Het jaar van:
– de zware cafébrand in Volendam, waarbij veel jonge mensen het slachtoffer worden.
– de Nederlandse wet die het huwelijk tussen twee personen van gelijk geslacht mogelijk maakt.
– de terroristische aanvallen op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington D.C.

Op zaterdag 11 november wordt tijdens ‘The Night of the Prins’ onze zevenendertigste Regent gepresenteerd, Prins Paul I (van der Weerden). Prins Paul en Prinses Angelique met dochter Iris wonen in de Tuinstraat. Paul is in het dagelijkse leven fysiotherapeut, ook bij SV Someren. Verder is hij hoornblazer bij Somerens Lust en organisator van het Concert Carnavaleske. Zingen is ook een van zijn hobby’s.

Om de zeven jaar valt prinsenbal op de elfde van de elfde, zo ook dit jaar. Met als thema ‘The Night of the Prins’ wordt eerst afscheid genomen van Prins Piet en daarna volgt een show met dans en muziek. Het decor is een stadsmuur (vanwege Someren 700). Met veel licht en het gebruikelijke rookgordijn, komen Prins Paul en Prinses Angelique door de stadspoort het podium op. Tijdens deze avond wordt ook de CD ‘Vuul de gai dè ôk’ gepresenteerd. Als eerste daad wordt op 18 november het Groot-Somerenbal bezocht bij de Keijepaol. Een week later worden tijdens een jeugddisco in de Ruchte onze 30ste Jeugdregente (Marsha van Santvoort) en Jeugdadjudante (Elle van den Boomen) bekend gemaakt.

Op 6 januari is de receptie, waarbij we stilstaan bij jubilaris Henk Arendsen (33 jaar), Jan Meeuws van de Hofkapel (22 jaar) en de ex-Prinsen Gerard Lomans en Wil van Roosmalen, de Raadsleden Evert-jan Swinkels en Gerard Berkers en Goud van oud-lid Christian de Rooy (allen 11 jaar). De Raad van Elf heeft versterking gekregen van Frans-Jozef Knapen, Jos Verberne en Erik Maas. Ralph Kengen is weer terug van weggeweest bij de Hofkapel. Van beschermvrouw Marij en ex-Prins Jos Haerkens heeft de Raad van Elf nieuwe steken gekregen. Tijdens de receptie wordt ook stil gestaan bij het feit dat het Jeugdcarnaval al 11 jaren door ‘De Meerpoel’ wordt georganiseerd. Vooral Wil van Roosmalen en Jacqueline Steenbrink hebben daar een grote rol in gespeeld.

De zaonikaovenden worden geopend door Vorst Johan en de Raad van Elf met hun vertelsels over Somerense gebeurtenissen. Daarna wordt Prins Paul door Christian de Rooy met dansgroep Djez naar binnen gezongen. Als eerste treedt De Struiper (Gerard van Santvoort) voor het voetlicht, gevolgd door Huisman (Jan Strik). Robert van Lamoen komt in de hoedanigheid van internationaal vrachtwagenchauffeur (Tinus Trucker) en samen met Piet van de Laar (als Hondenwachter) krijgen zij de zaal plat met hun zaonik. De Prinsengarde komt dit keer bij elkaar in de wachtkamer van een dokterspraktijk in het pand van de vroegere fietsenzaak van Van Rijswijk. De Spenzurs brengen een wervelende show met zang en gesproken tekst. De dans wordt verzorgd door Djez, onder leiding van Wanda van Houts. Martie Jeuken en Piet Engelen brengen het nummer ‘Someren 700’ ten gehore in de pauze. Het geheel wordt gebracht met een vernieuwd decor en voor het eerst zijn er genummerde plaatsen.

De twee schoolkameraden, Prins Paul I en Prins Ronald van de Klot, hebben een prinselijk treffen op de sluis tussen Someren en Asten. Dit om te komen tot inniger afspraken. Na een carnavalstraditie van 36 jaar wordt het afhalen van de sleutel in het gemeentehuis (in het kader van Someren 700) veranderd in een gezamelijke sleuteloverdracht voor alle carnavalsverengingen van Groot-Someren in de Ruchte. Burgemeester Veltman en Hertog Jan van Brabant hebben een belangrijke inbreng tijdens deze avond.

De wisselbeker van de optocht gaat naar de familie van de Prins. Carien Cranenbroek wordt de nieuwe zangerin van de Flodderbône. Ze volgt Dora van Dijk op, die dit vele jaren heeft gedaan. Op 21 september overlijdt plotseling Truus Nagel. Zij heeft meer dan 22 jaar gezorgd voor een geweldige maaltijd tijdens de dolle dagen. Naast het traditionele Prinsenexamen heeft de Prinsengarde voor het eerst een gezamenlijke bijeenkomst op de derde dinsdag van september. Voortaan presenteren de ex-Prinsen op Prinsjesdag na een gezellige middag hun plannen aan de gemeente Someren.