Lijfspreuk: Als Engel zie ik de wereld van bove en van onder, geloif me: carnaval dè is pas ‘‘n wonder.

Het jaar van:
– miljoenen mensen in de wereld die de overgang naar het magische jaar 2000 vieren.
– Vladimir Poetin die in Rusland de presidentsverkiezingen wint.
– de vuurwerkramp in Enschedé waarbij 23 mensen om het leven komen.

Op zaterdag 13 november wordt onze zesendertigste Regent in een compleet nieuw jasje gepresenteerd, Prins Piet II (Engelen). Prins Piet en Prinses Petra met dochter Dianne en zoontje Bart wonen in de Kanaalstraat. Piet is in het dagelijkse leven Kastelein van het Roadhoiske. Verder is hij penningmeester van de sectie Horeca van de OVS en organisator van het zaalvoetbal. Daarbij speelt hij bij SV Someren, in Groen/wit 79 en hij doet aan ijshockey. Ook is zingen en disjockey zijn een grote hobby van hem.

Dit jaar een Prinsenbal nieuwe stijl: onder muziek van Cirque du Soleil ontrolt zich een spektakel dat een uur duurt. Dansend en swingend wordt eerst prins Ad van zijn versierselen ontdaan en vervolgens wordt de nog gemaskerde Prins ceremonieel aangekleed. Op het Jeugdprinsenbal, twee weken later, wordt Jeugdprinses Marlie (Joosten) als nieuwe Regentes bekend gemaakt. Aan haar zijde staat voortaan ook een Adjudante, Cherinda (Gijsbers). Op dezelfde avond vindt ook weer het Groot-Somerenbal plaats, nu bij de jubilerende (44) Plattevonder in het Bruisend Eind. Op 9 januari is de receptie, waarbij we stilstaan bij de 33-jarige jubilarissen Bram van Uffelen en Adriaan Venmans, de 22-jarige jubilaris Tonny van Eijk en de 11-jarige jubilarissen Joep Linden, Peter Swinkels en Han van Slooten. Dorus Rijntjes en Frans-Jozef Knapen zijn de Raad van Elf komen versterken en Ad de Jongh ontvangt de Raod van ELF-medaille voor zijn vele verdiensten voor de Raad.

Op de zaonikaovenden, die gehouden worden op 26,28,29 januari en 2,4,5 februari openen Vorst Johan en de Raad van Elf met hun vertelsels over Somerense gebeurtenissen. Als debutant treedt De Klenne (Gerard van Santvoort) voor het voetlicht. Brabants kampioen Robert van Lamoen (Wiel Wortel), Jan Strik (de Veteraan) en vooral Andy Marcelissen als Coach krijgen de zaal plat met hun zaonik. De Spenzurs zijn ook weer van de partij en de Prinsengarde brengt de perikelen rond de kerststal in beeld. De dans wordt verzorgd door een nieuwe groep Djez, onder leiding van Wanda van Houts. Als afsluiter treedt De Noot uit Vlierden op. De CD van Prins Piet en ex-Prins Ad wordt in de pauze ten gehore gebracht.

Goud van Oud bestaat 11 jaar en hiervoor ontvangt Vorst Johan een medaille op het gemeentehuis. Op 29 februari, vlak voor carnaval overlijdt Grootofficier Gerrit Wijnen. Later in het jaar overlijdt Goud van Oud-lid Toon Swinkels, die jaren actief was bij de Raad van Elf.