Lijfspreuk: Op d’n Driemaster hebbe wai hier lère vaore, mer dizze klus gaon wai op ’t Meerpoelschip klaore.

Het jaar van:
– de troonswisseling van Beatrix en Willem-Alexander;
– de installatie van Paus Franciscus;
– de bomaanslag tijdens de marathon van Boston.

Op zaterdag 17 november 2012 wordt in zalencentrum Centraal Prins Rene Zwinkels onthuld als 49e Regent van De
Meerpoel. Prins Rene is getrouwd met Prinses Nicolet en ze hebben drie kinderen; Niels, Jason en Steffie. Prins Rene is geboren in Wateringen onder de rook van Den Haag. In het dagelijkse leven is hij HRM Directeur bij Greenco BV. Tijdens het Prinsentreffen in de Vurherd te Lierop laat ons Prinsenpaar tijdens een quiz zien alles over carnaval te weten. Ze scoren daarbij van alle Prinsenparen de meeste punten.

Tijdens de Prinsenreceptie op …. januari worden traditioneel de jubilarissen gehuldigd. De pen met inscriptie is er voor Ken Boerenkamp, Connie Smits en Louis Swinkels (11 jaar). Het uiltje wordt uitgereikt aan Martie Jeuken en Riny van den Hurk (22 jaar). De nar is er voor Harrie Swinkels, Marcel van der Weerden en Toon Bennenbroek (33 jaar) en Louis van den Bosch en Hennie Arendsen vieren hun 44-jarig lidmaatschap en ontvangen uit handen van Voorzitter Frans de Lau de Steek. Vervolgens wordt Martie Jeuken tot Grootvorst benoemd vanwege zijn vele verdiensten voor De Meerpoel.

De Meerpoelzaonikaovenden worden goed bezocht. De Meerpoel begroet op het podium enkele artiesten, die voor de eerste keer het podium in zalencentrum Centraal betreden. Als zaonikers treden op: Ad Vermeulen (het huishouden van Jan Steen), Jeroen Engelen (Harrie Haan), Dirk Kouwenberg (de student) en Frans Bevers (Ciske). Het cabaret komt van Keps uit Raamsdonksveer en onze onvolprezen Prinsengarde met het stuk “De schònste Geminte van Nidderland”. Grootvorst Martie zingt met Raadslid Boudewijn ten Bokum het lied “In polonaise riggelrèècht naor boite”.

Joost van den Heuvel wordt vanwege zijn verdiensten voor de Jeugdcarnaval en als bestuurslid tijdens de algemene ledenvergadering benoemd als Grootofficier. In oktober nemen we afscheid van één van de Raadsleden van het eerste uur, Jan Wijnen.