Naam Robert Hurkmans
Seizoen 2015-2016
Carnaval 6 t/m 9 februari
Nummer 52ste
Lijfspreuk “Mi deez daag gin piano, binnenproate of tegels, mèr allein fisten, da zin de regels”
Leeftijd 35
Beroep Directeur bij Loomans Tegelhandel BV
Partner; kinderen Sabine Leenders; Bente en Tijme
Het jaar van
  • Max Verstappen, die historie schrijft door als eerste Nederlander een Grand Prix Formule 1 te winnen
  • De Supercel, die op 23 juni een grote ravage aanricht in ons dorp
  • Het afscheid van grootheden als Johan Cruijff, David Bowie, Prince en Leonard Cohen die het aardse voor het hemelse verruilen
  • De Brexit. Een meerderheid van de Britten stemde vóór een vertrek uit de Europese Unie.

_

De 52e Prins van het Meerpoelrijk wordt op zaterdag 14 november 2015 in zalencentrum Centraal gepresenteerd aan de Meermannen en Meerminnen. Robert Hurkmans regeert tijdens het carnavalsseizoen met zijn Sabine over De Meerpoel. Prins Robert is de zoon van Jan en Coby Hurkmans uit Someren-Eind. Hij woont met zijn Prinses Sabine en de Prinsenkinderen Bente en Tijme aan de Floreffestraat.
Zijne Dorstlustige Hoogheid heeft in het dagelijkse leven als directeur de algemene leiding bij Loomans Tegelhandel BV. Op de Dolle Dinsdag is hij actief als toetsenist van De Flodderbone. Naast het musiceren is Prins Robert een fervent voetballiefhebber en vanaf 2016 mede binnenpraoter bij de Kennedymars.

Een week na de onthulling van Prins Robert en Prinses Sabine wordt Jeugdprinses Jade (van der Weerden) geïnstalleerd als 45ste Regentes van ’t Meerpoeleke. Zij wordt tijdens de carnaval ter zijde gestaan door Jeugdadjudante Ilke (Timmermans). Dat Prins Robert een liefhebber is van de ouderwetse carnavalskrakers en de polonaises blijkt wel tijdens alle carnavalsactiviteiten. Meerdere malen passeren de grote hits van weleer de revue en gaan Meermannen en Meerminnen in ganzenpas door de horecagelegenheden.

De 46e editie van de Zaonikaovenden kent enkele grote artiesten en is in “no time” uitverkocht. Verrassend en vernieuwend is het optreden van de Prinsengarde. Een stuk muzikaal cabaret van de bovenste plank. Na het slotlied “Laot ze mèr komme” krijgen ze vier avonden op rij een staande ovatie van het publiek. Onopvallend is de deelname van Prins Robert aan dit optreden. Hij bespeelt achter de coulissen de basgitaar. Anderzijds is dit optreden toch opvallend, omdat normaliter een Prins pas mag deelnemen aan activiteiten van de Prinsengarde, nadat hij is toegetreden tot het gezelschap van ex-Prinsen.

Prins Robert en Vorst Boudewijn halen voor de jaarlijkse carnavalskraker de melodie van een oude “Krukkers-kraker” van stal. Tijdens de druk bezochte Prinsenreceptie wordt het lied gepresenteerd. Het verloop van Carnaval 2016 kent slechts één minpuntje. De harde wind zorgt ervoor, dat vele carnavalsoptochten – en ook die in De Meerpoel – uit veiligheidsoverweging worden afgelast.

Tips en uitleg

  1. 52 (Nieuwe spreker bij de Kennedymars en die was afgelopen jaar ingekort tot 52 km)
  2. Spaghetti Bolognese (1x per jaar naar Italië voor werk)
  3. Aan de bar (Krukkers samen met michiel en (bar)krukken staan aan de bar)
  4. Afstammeling van Nazareth (Tuinbonen (Flodderbonne) komen oorspronkelijk uit Nazareth, Israël)
  5. Zo sluw als een vos (Phoxy, hij is PSV-fan)
  6. Toegevoegd (Huisnummer heeft toevoeging b)
  7. Witte plek (Stickers van de flodderbonne op witte achtergrond)