Lijfspreuk: Gin getimmer, gin gezaag, wai bouwe allein fist mi deez daag.

Het jaar van:
– De grote brand in theater het Speelhuis in Helmond.
– De aanslagen in Noorwegen door Anders Breivik en de dood van Osama Bin Laden.
– De wereldbevolking die vanaf nu officieel zeven miljard mensen telt.

Op zaterdag 13 november wordt Prins Roland I bekend gemaakt als 47ste Regent van De Meerpoel. Prins Roland van Bussel, eigenaar van Bouwbedrijf DOBU, is getrouwd met Prinses Mandy en samen hebben ze drie kinderen: Rick, Stan en Teun. Precies een week later worden Jeugdprins Rik (Bukkems) en Adjudant Alex (Wijnen) uitgeroepen als nieuwe aanvoerders van het jeugdcarnaval. Op zaterdag 27 november vindt het Prinsentreffen van Groot-Someren plaats in de Plattevonder.

Voorafgaand aan de druk bezochte Prinsenreceptie in januari haalt Prins Roland zijn Prinses op met een wit paard. Tijdens het interne gedeelte worden de jubilarissen gehuldigd. Dat zijn dit jaar: Adriaan Venmans en Bram van Uffelen (44 jaar), Tonny van Eijk (33 jaar), Peter Swinkels, Joep Linden, Jan Strik en Han van Slooten (22 jaar), Anja Vossen, Jos Verberne sr., Erik Maas, Ralf Kengen en Piet Engelen (11 jaar).

De Meerpoelzaonikaovenden hebben weer een hoog kwaliteitsgehalte. Jasper van Gerwen (’t Padje), Kitty Goverde (Prutske), Jan Strik (Lodewijk van Aavezaath) en Rob Scheepers (Clowntje Kniesoor) zorgen voor de zaonik en Timper uit Asten zorgt voor het cabaret. De Hofkapel zorgt voor de muzikale intermezzo’s en de Prinsengarde brengt lokale humor in een sketch die zich afspeelt op de Zõmmerse Vennen. De Federatie van Europese Narren (FEN) zet drie carnavalisten in het zonnetje. Wim van den Bosch en Marita de Jongh ontvangen de Jaarorde 2011 en Jan Strik wordt onderscheiden met de Nar van Europa in goud.

Voorafgaand aan carnaval brengt de vereniging voor de eerste keer een bezoek aan Eegelshoeve. Op vrijdag 4 maart vindt voor de elfde keer de jaarlijkse Sleuteloverdracht plaats in de Ruchte. De eretitel ‘Best versierde Prinselijke carnavalsbuurt’ valt dit jaar ten deel aan de buurt van onze Prins Roland I. Op carnavalszaterdag zijn De Doolridders uit het Belgische Helchteren weer eens te gast in de Meerpoel. Het Reundje Meerpoel wordt dit jaar gewonnen door de groep ‘Love is in the air’. In de carnavalsoptocht is buurtvereniging Sliehevak (’t Is gin gezicht) de winnaar bij de grote groepen.

Op 2 april vindt voor de 13e keer de fenklubavond’ van de Hofkapel plaats in café ’t Summers Kontakt. Het wordt een zeer succesvolle Amsterdams/Jordaanse avond.

Louis Swinkels neemt tijdens de algemene ledenvergadering op 17 mei afscheid als voorzitter van onze vereniging. Hij opent voor de laatste keer de vergadering, maar doet dat voor de eerste keer in onze vernieuwde residentie Plein Vijf. Frans de Lau (Gzn.) wordt gekozen als nieuwe voorzitter.

Vanwege de unieke datum organiseert De Meerpoel op vrijdag 11-11-11 in zalencentrum Centraal een spetterende feestavond als opening van het nieuwe carnavalsseizoen. Onder de titel “Gekker kan nie!!” wordt het een heel geslaagd feest met medewerking van diverse artiesten van eigen bodem.