Lijfspreuk: Denk mi die daag nie aan bouwe, mer vat ’’n lekker pilske mi Hop gebrouwe.

Het jaar van:
– de grootste stroomuitval in de geschiedenis van de Verenigde Staten.
– de astronomen, die een planeet van 13 miljard jaar oud ontdekken.
– de gehandicapten in Europa.

 

Op zaterdag 16 november wordt onze negenendertigste Regent gepresenteerd. Het is Prins Twan I (Hoppenbrouwers). Prins Twan en Prinses Jeanne wonen met hun zonen Ard en Jos en dochter Kim aan de Zuiderstraat. Twan is in het dagelijkse leven uitvoerder bij Bouwbedrijf Wijnen en daarnaast is hij commissaris van WoCom en tambourmaître bij muziekvereniging Somerens Lust.   Het  thema tijdens het Prinsenbal op 16 november is ‘Gegoochel en getover’. Dit vanwege het Harrie Pottervirus dat veel landen in zijn greep houdt. Eerst wordt afscheid genomen van Prins Louis en dan volgt een spetterende show met muziek, licht, rook, heksen en Harrie Potter, die Prins Twan uit een ketel tevoorschijn tovert.

Vanaf dat moment volgt voor prins Twan en Prinses Jeanne een vol programma. De zondag na het Prinsenbal is de Prins als tambourmaître van ‘Somerens Lust’ actief bij het afhalen van Sinterklaas. Hij verloochent zijn status niet, want op zijn hoofd prijkt zijn Prinsensteek. Een week later volgt het Jeugddiscobal, waar de 32ste Jeugdprinses Kim (van Stratum) en Adjudant Mathijs (de Jongh) worden gepresenteerd .
In het kader van 33 jaar Zaonik in ‘De Meerpoel’ worden er op  één dag twee uitvoeringen gegeven met eigen artiesten die de laatste 11 jaren voor ons hebben opgetreden. Dat zijn Jan Strik (Johnny v.d. Shit) en Martie en Evert-Jan (Anhaauwend Wa) met een muzikaal intermezzo. De Spenzurs brengen een compilatie van hun oudere acts en de Prinsengarde zingt liedjes uit hun vorige optredens. Christian de Rooy brengt nog een keer ‘Vlinder van de Nacht’, Robert van Lamoen (Ed Leefnet) en Plus Minus (Wim van de Moosdijk en René Mulder)  zijn ook weer even terug. De ex-Prinsen Ad en Piet zingen hun kraker  ‘Al duut er gin mens mer mee’ en tot slot treedt Piet van de Laar op als ‘De Hondenwachter’. ‘s Middags verzorgt onze Prinselijke Hofkapel de muziek en ‘s avonds wordt dit gedaan door Tralderhand.

Op zaterdag 11 januari is de receptie. De jubilarissen die 33 jaar lid zijn, ex-Pins Toon Rooijmans en Harrie Aarts (Goud van Oud), worden gehuldigd. Dat geldt ook voor ex-Prins Jan van Eijk en Vorst Johan Smits (22 jaar) en ex-Prins Hennie Nijssen (11 jaar). Johan Smits ontvangt de Raad van Elf medaille voor zijn vele werk voor de vereniging en de Raad van Elf in het bijzonder. Twee nieuwe Raadsleden worden gepresenteerd: Ken Boerekamp en Carel Raijmakers. Verder stelt onze jeugd zich voor in nieuwe, rode capes en steken, mogelijk gemaakt door Beschermvrouw Marij en ex-Prins Jos Haerkens. Ook het bestuur is in het nieuw gestoken door Wim van den Bosch.

Op de zaonikaovenden, die gehouden worden op 24, 25, 29 en 31 januari en 1 februari, treden op: Trio Ad en Piet (ex-Prinsen Ad van Seggelen en Piet Engelen) en Jan Strik als  ‘De Volgende’. De Prinsengarde opereert dit jaar vanuit een Fitnesscentrum  en Maarten van Brug treedt op als ‘Jodokus’. Robert van Lamoen komt als ‘De Scheidsrechter’ en Piet van de Laar als ‘Voorzitter van de handboogclub’. Terug van weggeweest, krijgt Plus Minus met de belevenissen van ‘Ome Bert en Tante Drieka’ de zaal aan het zingen.

Met carnaval wordt nog even stilgestaan bij ‘25 jaar eten’ bij de familie Nagel (verre familie van Cas Spijkers aldus Barend). Op de laatste carnavalsavond is er extra aandacht voor René v.d. Wallen, die stopt als lid van de Prinselijke Hofkapel. Op zondag 31 maart wordt voor de vijfde keer de Fenclubmiddag gehouden in ‘’t Wapen van Someren’. Zaoniker en ex-Prins Jan Strik organiseert op 13 april, in verband met zijn 25-jarig jubileum als zaoniker, een ‘Goede Doelenmiddag’. Bij die gelegenheid krijgt hij van de FEN (Federatie Europese Narren) de Zilveren Nar van Europa 2003 uitgereikt.
Op 10 juli ontvangen we het droevige bericht dat ex-Prinses Maria Linden is overleden.