Allereerst willen we iedereen nogmaals bedanken voor de afgelopen tijd! Dju toch, Carnaval zit er helaas alweer op. Wat is het allemaal toch voorbijgevlogen. Maar wat was het een geweldige tijd waarin we zoveel hebben meegemaakt in deze 12 dagen:

In de buurt liep het in het begin wat stroef, nieuwe buurt, nieuwe mensen, weinig carnavalsvierders. Maar uiteindelijk hebben wij een zeer gezellige club mensen leren kennen. Wat erop neer kwam: de laatste drie zaterdagen voor de Carnaval een gezellig feestje midden op straat. Waarbij we twee keer ontzettend moesten haasten om weer op tijd klaar te staan, omdat de tijd natuurlijk veel te snel ging. En mooi om te zien dat het volgende feestje alweer gepland is!

Wat voor ons jaarlijks terug komt is het Concert Carnavalesk. Normaal gesproken natuurlijk op het podium maar dit keer in de zaal. Heel leuk om het eens van de andere kant mee te maken. Er waren voor ons ook een aantal speciale verrassingen geregeld:

  • Het bij iedereen bekende familie lied werd gespeeld door de harmonie en natuurlijk gezongen door onze broers en zussen;
  • Een hilarisch filmpje gemaakt over het oefenen van onze instrumenten…
  • Vorst Boudewijn aka Boudewijn de Groot, die ‘Jan Klaassen was trompetter’ gezongen heeft.

Vrijdag zijn we gestart met verschillende bezoeken langs scholen en de zorgtuinderij. Tijdens het bezoek van de Mariaschool hadden alle kinderen van de klassen van onze moeders het familie lied van buiten geleerd. Wij mochten in het midden van de cirkel gaan staan en het nummer werd door de kids uit volle borst meegezongen. Super schattig! Tussendoor hebben we nog een generale repetitie gehad voor het stukje van de sleuteloverdracht en daarna mochten we naar de Carnavalsmis. Wat een p(r)ater is die man! Wij hebben in ieder geval flink gelachen. Daarna de straat oversteken en kon de sleuteloverdracht beginnen. Wat een feest was dit! Sowieso al gaaf om met alle prinsen bij elkaar te zijn maar ook om te zien dat er zoveel bekende waren. Supergezellig, alleen zelfs zo gezellig dat wij allebei bekant geen tijd hebben gehad om te drinken. En Daan, dat laatste setje van de kapel in de foyer dat was ook zeer geslaagd, goed idee 😉

Zaterdag werden we natuurlijk thuis opgehaald met de prinsenwagen. Wat gaaf om zo opgehaald te worden. ’s Middags hebben we onze vriend Bart flink aangemoedigd tijdens het Kloenkfestival. En met succes, hij is Burgemeester Kloenk 2019 geworden! De prinsengarde had er wat ons betreft wel de hele avond mogen staan. Wat een geweldig optreden, lat ze mèr kommuh!

Onze vrienden zijn dit jaar voor ons speciaal in Someren gebleven om deel te nemen met de Kluntocht. Ook dit met succes, ze hebben de eerste prijs gewonnen. Mooi om te zien hoe ze met hun tafel ‘in stijl’ alle kroeg afgingen, alle spelletjes hebben gedaan en een optreden hebben gedaan. Maar de aanhang was ook goed voorbereid, ze hadden van de moeder van Karin gehoord dat ze nooit in de keuken staat, dus de aanhang was compleet verkleed als kok en hadden zelfs voor Karin een outfit geregeld. Ze heeft jullie flink laten verbazen met de opgewarmde rookworst die middag. Want voor hapjes zorgen kan Keukenprinses Karin wel!

Nadat Karin super slecht geslapen heeft en 1000x op buienradar gekeken of het die dag wel droog zou worden, zijn de mannen ’s morgens vroeg ondanks de harde regen toch begonnen aan de Wereldrecordpoging. We hebben heel de morgen aan jullie gedacht en geduimd dat het droog zou worden. Helaas werkte dit niet maar we zijn jullie natuurlijk wel aan komen moedigen! Chapeau, jullie zijn helden!! Gelukkig werd het ’s middags wel droog en ging de optocht van start. Hoe gaaf om te zien wat iedereen voor ons gedaan had: de kleurrijke Muziekvereniging Somerens Lust, de buurt als swingende sambaband aangevuld met de slagwerkgroep van Somerens Lust, onze vrienden als Prinsen & Prinsessen Kernafval en natuurlijk onze families in het blauw als Bende Betoeterd. Respect! Karin zei van tevoren dat ze rustig aan zou doen, maar daar was op de wagen weinig van te zien. Zodra de hofkapel begon te spelen, de hele route lang stonden wij niet meer stil.

Die avond zijn we ook nog naar de herberg geweest. Jeetje Boudewijn, het is maar goed dat de quizzen in de Ruchte niet altijd over carnaval gaan. ‘T was gruwelijk lastig. En dan nog iets: de volgende keer telt het glaasje raken met de bal ook mee, dan wint Karin zeker!

De volgende morgen was ik alweer vroeg op om de traditie voort te zetten: spek eten bij de residentie en door naar de Flodderbone. Wederom een succesvolle editie waarbij ik als prins ook nog mee mocht blazen met het nummer Bella Ciao. De Flodderbone had een oplossing bedacht om de leegstand van de Postelstraat op te lossen. Iets met rode lampen ofzo. Haha geniaal!  Die middag was het dan zo ver, onze uitdagingen. Nogmaals willen we onze Raad van Elfjes bedanken, het zag er geweldig uit. Zonder jullie hadden we onze uitdaging nooit gehaald! We genieten nog steeds als we aan jullie opkomst denken haha. Natuurlijk was het ook mooi om te zien dat de jeugd ontzettend zijn best had gedaan om ook onze uitdaging te halen!

En toen was het ineens al dinsdag avond……

Een avond waar iedereen van tevoren van zegt dat het een speciale avond is, en niks is minder waar.

Wat was het geweldig om te zien dat het zo druk was in de residentie. Een hele speciale avond met een beetje een dubbel gevoel. Af en toe tot 10 tellen omdat het zo jammer is dat de carnaval bijna voorbij was maar daarentegen nog één avond flink los gaan, feesten en genieten. Een supermooi moment was het lied dat gezongen werd door Boudewijn en Martie. Ontzettend speciaal om op deze manier door zoveel mensen te worden toegezongen.

Wat ik vóór deze avond nog niet wist is dat er zoveel mannen en vrouwen passen op de wc’s bij ons café: oooooh  oh oh oooh….haha! Wat een avond.

Nog één dingetje waar misschien wel iemand een antwoord op weet: het mysterie van de hangtafel van de vriendengroep?! Deze was namelijk de dinsdag avond bij ons café ineens weg en stond afgelopen zondagochtend, 24 maart, plots in onze voortuin. Haha, toch niet echt een onopvallend ding om mee over straat te rijden zou je zeggen. Alle tips zijn welkom 😉

Gelukkig zijn we nog tot november prins en prinses dus gaan daar we nog zeker van genieten. Er komen nog een aantal activiteiten aan waar wij natuurlijk weer bij zijn. We zijn nog steeds enorm vereerd dat wij dit jubileum jaar voorop zijn mogen gaan bij zo’n geweldige vereniging als de Meerpoel.

Nogmaals bedankt bedankt bedankt!

Want Carnaval, dè klinkt ons as muziek in de orre,

di jubileumjaor is un verrekus schón fisje geworre!!