In de vorige Zinnige Zannik hebben wij uitgebreid verteld over de gebeurtenissen tot en met de jaarwisseling. Daarna is het voor ons een rollercoaster aan hoogtepunten geweest. Voor ons één van de mooiste periodes in ons leven. Er zijn twee thema’s die deze periode het beste kunnen omschrijven: verbroedering en iets betekenen voor een ander. Twee thema’s waar je niet meteen aan denkt als je prins en prinses wordt, maar wel het beste omschrijven waarom wij zo hebben genoten van deze periode.

VERBROEDERING
Zoals ik in de kerk al heb voorgedragen, is de carnaval een mooie periode om dichter bij elkaar te komen. Om te verbroederen. Wij hebben dan ook volop genoten om te zien dat vele bekenden van ons dichter bij elkaar zijn gekomen tijdens deze carnaval.

Op de eerste plaats, onze families. Zij stonden met de prinsenreceptie al gezamenlijk op het podium. Tijdens de carnaval hebben ze volop genoten. Mijn ooms en tantes zijn er onverwacht heel vaak bij geweest. Ze hebben zelfs meegelopen in de optocht. Onze vaders, normaal gesproken zeker geen carnavalsbeesten, vonden het helemaal geweldig. Het plezier was in de ogen af te lezen op de dinsdagavond.

Wij hebben ook heel erg genoten van onze vrienden. Een mix van vrienden en vriendinnen die door elkaar stonden met een rode pruik en samen hebben opgetrokken tijdens de receptie, optocht en carnavalsdagen. Ze hebben een geweldig lied gemaakt en hadden echt een hele gave deelname aan de optocht, waar we veel om hebben kunnen lachen. Elke keer dat we die rode pruiken zagen voelden we ons trots en blij.

Ook de buurt Costa del Hol is veel hechter geworden voor en tijdens de carnaval. Ze hadden de buurtversiering geweldig gemaakt, in samenwerking met mijn collega’s van Refresco. Mijn collega’s hebben het nu nog over de gezelligheid en gemoedelijkheid in onze buurt. De opdrachten bij het afhalen van ons als prinsenpaar waren erg creatief. De buurt is dan ook terecht winnaar geworden van best versierde buurt. Iets waar wij enorm trots op zijn! De beker staat dan ook te pronken bij ons voor de raam, zodat de buurt dit nog regelmatig kan zien.

De samenwerking met de andere prinsen en prinsessen was helemaal super. We hebben ontzettend veel gelachen in de voorbereiding. Ons filmpje tijdens de sleuteloverdracht was goed gevallen. Na een aantal grappige, maar slechte dates zijn we toch bij de juiste prinsenparen uitgekomen. En Max, tja voor Max zoeken we nog altijd!

En natuurlijk…. Carnavalsvereniging de Meerpoel!! Wat is dit toch een mooie vereniging. Alles tot in de puntjes geregeld en gezelligheid staat altijd voorop. Het beeld van de dinsdagavond dat jullie allemaal in ons Café waren bij het ‘afscheid’ staat nog lang op ons netvlies. Wat een prachtig gezicht! We voelen ons helemaal thuis en hebben bij vele mensen het idee dat we een mooie band hebben opgebouwd samen.

Kortom, carnaval zorgt voor vrede en verbroedering. Bavaria riep al op om carnaval tot het feest van de vrede te bekronen. Als we nou overal ter wereld een week carnaval zouden vieren, dan zou de wereld er een stuk anders uit zien. Of, zoals de pastoor tijdens Aswoensdag zei: waarom geen 40 dagen carnaval en 4 dagen vasten?

IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER
Het is voor ons ook echt een eyeopener geweest wat je kunt betekenen voor andere door iets heel simpels te doen.

De waardering bij het rondbrengen van de fruitschalen was hartverwarmend. De personen die wij bezocht hebben zullen we anoniem houden, maar hun reacties en die van de kinderen en families  waren overweldigend. Met iets heel simpels, hebben we iets heel moois kunnen betekenen voor een ander.

Ook de bezoeken aan Eegelshoeve en Sonnehove waren voor ons indrukwekkend. Vooraf dachten we niemand te kennen en hadden we niet echt een idee van hoe die avond zou verlopen. Op moment dat je er bent, blijkt dat er altijd wel opa’s en oma’s van bekenden van ons aanwezig waren. Heel leuk om een praatje met ze te maken. Vooral het bezoek op de eerste etage bij Sonnehove maakte indruk bij de bewoners. Voor ons een kleine moeite en bovendien erg leuk. Hopelijk zitten we er over heel wat jaren nog gezond en grijs bij, en is prinses Moniek al 70 jaar aan de rooie!

Het bezoek aan de scholen en in het bijzonder Zorgtuinderij Wijnen op vrijdagochtend heeft veel indruk op ons gemaakt. Ze hadden heel veel energie en lol gehad met het maken van een filmpje. Tijdens het filmpje stond het kippenval op onze armen. Daar heb ik nog lekker op kunnen proosten met mijn achterneefje Casper. De enige die aan het bier zat bij de bewoners van Varsel. Blijft toch familie he 😉

Bij ons is één ding blijven hangen: waarom zouden we niet vaker met iets simpels, iets moois voor een ander doen? Wij zullen deze twee levenslessen meenemen voor de toekomst en willen iedereen bedanken voor de geweldige, onvergetelijke carnaval.

Over die dagen zelf kunnen we nog een heel boekwerk vol schrijven, maar dat zou hier niet passen.. De vele kuukskes, grappen, dansjes, pilsje, eitjes en hertjes die die dagen hebben gevuld waren gewoonweg GEWELDIG. Als we terugdenken aan het gevoel van die bubbel waar we twee weken in zaten, met de carnaval als hoogtepunt, dan voelen we zoveel vreugde en dankbaarheid. Dat is bijna niet uit te spreken. Maar ons kennende, zullen we dat vast nog proberen.

Het is wel heel rustig nu, dus als jullie een biertje of een wijntje willen drinken met ons, dan weet je ons te vinden he. Het mag dan geen Wicky kasteel meer zijn, maar ons huis staat voor jullie altijd open!

Prins Pim en Prinses Moniek