Tja en dan begint het weekend van de 11e van de 11e.
Op vrijdag 9 november met een groep enthousiastelingen de zaal omgebouwd tot een waardige feestzaal voor de onthulling van de 55e regent van de meerpoel en voorafgaand natuurlijk de bekendmaking van de jeugdhoogheden.

Op zaterdag 10 november mogen Helma & Jos eten bij sonnehove. Op advies van oud voorzitter FDL. We werden welkom geheten door Annie, een van de medewerkers in Sonnehove. Het was leuk om te zien dat we opvielen omdat WE NOG ZO JONG ZIJN… We kregen plaats aan tafel bij Piet en Trees Blommers, wat een verhalen werden er verteld wat een trotse overgrootouders van Frences-Lee Blommers. Het eten is er geweldig en ik denk dat we als vereniging hier ook wel terecht zouden moeten kunnen tijdens de carnavalsdagen. Helaas moesten we direct na het eten weg om de laatste puntjes op de i te zetten in de feestzaal.

Zaterdagavond, prinsenbal.
Heel verassend komt de 55e regent uit het schip, zeker verassend, want zijn naam is niet 1 keer genoemd tijdens het prinsenraoje.
Tijdens deze avond werd het carnaval neergezet zoals het ooit bedoeld was, veel carnavalsmuziek, polonaises en een verdwaalde solonaise en duonaise, oude en nieuwe liedjes, waarvan de oude liedjes bij sommigen bijna de strot uitkwamen, en een optreden van Ria Valk…..ooit een carnavalskanon van de bovenste plank. Nu had het meer weg van een losse flodder. Na een goede nacht slapen staat er een nieuwe activiteit op de planning, en zelf denk ik dat dit de geboorte is van een mooie nieuwe traditie. Brunchen met de vereniging, meersoep, broodjes en uiteraard spek. Na een goede bodem gelegd te hebben waren de eerste al snel het nieuwe Meerbier gaan proeven om in een goede stemming richting Someren-Heide te vertrekken waar voor het eerst in Someren de 11e van de 11e opening carnavalsseizoen ingezet ging worden. In Someren-Heide is maar weer eens bevestigd dat ze in de Hei echt een feestje kunnen bouwen. We hebben enkele uren met vele anderen carnavalsvierende gasten en verenigingen de start van de carnaval ingezet. Dit was echter zo gezellig dat enkele van de vereniging letterlijk (bewust) de bus gemist hebben. Zij zijn nog even door gegaan met feest vieren in de Hei, mooi was het om te horen dat we als vereniging de complimenten kregen dat we met zo veel mensen geweest waren en er geen genoeg van konden krijgen. Ik citeer ”de complimenten aan de meerpoel” we hebben dus laten zien dat ook wij uit Someren kunnen feesten.

Het eerste weekend van het nieuwe carnavalsseizoen was zeker geslaagd. Gezien het enthousiasme van iedereen durf ik wel te zeggen dat de rest van het seizoen ook een groot feest gaat worden. Carnavallen doen we met zijn allen.

Genoeg is genoeg??

Maar ja wat is genoeg? Ik ben eens gaan googelen en vond dit…

Mooi, dan kies ik voor “genoeg is zat”

Maar genoeg is ook: flink, nogal en volop…………….alaaf.

Jos Verberne jr.