In dit jubileumjaar gaan we op Carnavalsmaandag proberen een heus (OFFICIEEL) wereldrecord te vestigen met CV de Meerpoel! De langste “polonaise” afgelegd in afstand met minimaal 11 personen. Polonaise tussen aanhalingstekens omdat in het officiele Guinness book of Records wordt gesproken over de “longest distance danced in a conga line”. Een conga line dance is een soort van polonaise, maar dan net iets anders. Letterlijk vertaald uit het document dat we vanuit Guinness book of records hebben ontvangen:

Ten behoeve van dit record bestaat een conga-lijn uit meerdere mensen die voorwaarts gaan door drie passen op het ritme te lopen, gevolgd door een schop die iets voor of op de vierde tel van de muziek ligt.

En dit dan over een afstand van 11 mijl (ruim 17,5 km). Het huidige record staat op 12.62 km dus daar moeten we met die 11 mijl dik overheen gaan. Het idee is om te beginnen in Lierop, vanuit daar naar de Hei te lopen, vervolgens door Someren-Eind en dan te eindigen op het Wilhelminaplein in Someren. Onderweg mag er gepauzeerd worden, maar moet er EXACT op dezelfde plek weer gestart worden. Alle 11 de deelnemers moet de over de gehele 17,5 km de conga line dance aanhouden, dus pittig is het zeker. Alles wordt op video vastgelegd en er zijn onafhankelijke getuigen aanwezig om alles te documenteren. Omdat het waarschijnlijk niet verstandig is om hier geheel ongetraind aan te beginnen willen we ook een aantal trainingen inlassen.

Online is er weinig beeldmateriaal te vinden van deze “dans”, maar dit geeft misschien enigszins een beeld:https://www.youtube.com/watch?v=4TJkM-MuGts

Wie maakt zichzelf onsterfelijk en doet mee aan deze ultieme Carnavals recordpoging? Jouw naam zal worden geplaatst in het officiële Guinness book of records.

Naast deelnemers voor de recordpoging zelf zijn we ook op zoek naar:

  • Een landmeter die vanuit zijn beroep een officiele landmeting kan/mag doen en dit ook wil bevestigen met een officiele brief vanuit de instantie waar hij/zij werkzaam is. Dat zou dus bij voorkeur iemand zijn die voor het Kadaster werkt. Deze landmeting zal voorafgaand aan de recordpoging moeten worden gedaan over het gehele parkoers. Alle afstanden en hoogteverschillen moeten worden vastgelegd.
  • 2 ervaren tijdswaarnemers. Dit mogen mensen zijn die ervaren zijn met tijdswaarneming bij een vereniging (zoals ’t Jasper Sport). Zij moeten ten tijde van de poging, dus op Carnavalsmaandag ochtend/middag aanwezig zijn.
  • 4 onafhankelijke getuigen. Dit kunnen leden van de vereniging zijn die per koppel maximaal 4 uur als getuige mogen fungeren. Vanaf de start hebben we er dus 2 nodig die na maximaal 4 uur moeten worden afgelost door 2 anderen. Deze personen noteren alles wat ze observeren omtrent de recordpoging. Als er wordt gepauzeerd, als er weer wordt gestart, etc.
  • Een fotograaf
  • Een chauffeur van het golfkarretje wat voor de deelnemers gaat rijden

Opgeven kan bij Davy van Otterdijk via davyvanotterdijk@outlook.com.