Mijn stage bij de Hofkapel:

Al voordat ik geboren was, zat er muziek in mij. Als mama ging repeteren met de hofkapel, zat ik op de maat van de muziek mee te schoppen in haar buik. Muziek is er bij mij bijna letterlijk met de paplepel ingegoten, dus toen ik de kans kreeg om een instrument te gaan bespelen, heb ik die met beide handen aangegrepen. Ik zit nu bijna anderhalf jaar op trompetles.

Ik roep ook al zolang als wij carnaval vieren (en dat is al mijn hele leven) dat ik bij de jeugdraad wil. Dit jaar mocht ik er dan eindelijk bij en ik vond het kei gaaf! Nog gaver werd het, toen wij op de jeugdreceptie van Prins Stef I, de uitdaging van Prins Lukas I kregen. We moesten muziek gaan maken op echte instrumenten! Ome Harrie zorgde ervoor dat ik een aantal partijen van de hofkapel kreeg, die ik thuis kon gaan oefenen. Samen met mama heb ik úren op de speelkamer zitten repeteren op “Donder en Bliksem” en “Jan Klaassen”. Ik heb ook een keer samen met de jeugdraad met een repetitie van de hofkapel meegedaan. Pieter hielp mij toen heel goed mee om alles te kunnen volgen. Ik kende de nummers door al dat oefenen op den duur zo goed, dat mama vroeg of ik op carnavalszondag zin had om een hele middag mee te komen spelen met de hofkapel. Dat leek me heel erg leuk!

Dus na overleg met de rest van de hofkapel, mocht ik op zondagmiddag stage komen lopen bij de hofkapel. We kwamen eerst bij de residentie bij elkaar. Daar nam Ard mij meteen onder zijn hoede. Mijn ventiel bleef hangen, dus dat gingen we eerst even oliën.  Toen alles weer soepel liep, gingen we naar Centraal. We hoefden nog niet meteen te spelen, dus legden we de instrumenten achter het podium. Ik had van Ard een compleet boekje met 2e trompetpartijen gekregen. Eerst gingen we wat drinken. Toen de eerste groep kluners binnenkwam, gingen we eindelijk muziek maken. Sommige nummers vond ik best moeilijk, maar anderen kon ik al best goed volgen en zelfs al meespelen. Ik vond het best lastig om met zoveel mensen muziek te maken, want iedereen speelt een andere stem en dan is het best moeilijk om je eigen partij te blijven volgen. Maar Ard hielp mij er heel goed doorheen, dat vond ik heel fijn!

Omdat we eventjes niks hoefden te doen daarna, mochten Iris  (mijn zusje) en ik snoepjes gaan halen bij de Jumbo. Na het 2e setje verveelde ik me een beetje, dus toen mochten we een ijsje gaan halen van mama. Hierdoor miste ik helaas het 3e setje, maar gelukkig maakten we nog een laatste setje. Helaas zat het er hierna al op! Ik vond het echt superleuk om mee te maken!

Op dinsdagmiddag nog een keer meespelen, tijdens de uitdaging. Ook dit was weer kei leuk en smaakte naar meer. Dinsdagavond na de afsluiting met de jeugdraad bij de residentie, bleven we nog even hangen met papa, mama en Iris. Omdat de grote vereniging bijna naar de residentie zou komen, vroeg ik aan mama of ik nog een keer mee mocht spelen. Mama belde ome Harrie en die vond het goed. Zo kwam het dat ik die avond nog 3 x mee heb mogen spelen met de hofkapel. Ik vond het echt een fantastische ervaring en ik kan niet wachten tot ik groot genoeg ben om écht lid te worden van de hofkapel!

Pieter en Ard, bedankt dat jullie mij zo goed geholpen hebben. Zodra ik oud genoeg ben kom ik jullie helpen!

Groetjes Tijs Vervlossen