Dineren bij ons prinsenpaar, oftewel de tegenprestatie van Prins Lukas. Op zondagavond met de carnaval hadden we eindelijk de scepter van Prins Lukas in handen. Een tegenprestatie bedenken was makkelijk. Op deze carnavalszondag waren we verkleed als kok, met het thema ‘Karin kan nie Koken’. Of in ieder geval kookt ze thuis niet. Haar maaltijd staat klaar bij thuiskomst gemaakt door Prins Lukas. Dus als Karin niet kookt,  dan kookt Prins Lukas en dat willen we zeker proeven.

De volgende uitdaging was een datum te vinden om ons uit te nodigen. Na wat appjes heen en weer was het zaterdag 13 juli zover. Jammer genoeg met een klein gezelschap maar dat mocht de pret niet drukken.

En eerlijk is eerlijk, het was een heerlijk diner, met verschillende gangen, lekkere gerechtjes en super mooi geserveerd.
Het diner bestond uit:

  • welkomstdrankje Hugo met citroen sorbet ijs
  • Meloen met ham en carpaccio
  • Courgettesoep met stokbrood en kruidenboter
  • Kipfiletstukjes aan spies met satesaus en kroepoek
  • Pasta met gamba’s, salade van komkommer met mango
  • IJskoffie

En dit alles onder het genot van een goede sfeer, gezellige gesprekken en de nodige drankjes.

Als afsluiting mocht een glaasje Jagermeister natuurlijk niet ontbreken. Proost op een geslaagde avond, en dank je wel aan KeukenPrins Lukas en zijn assistente deze avond Prinses Karin.

Dorus, Sandra, Nieke, Ine en Henriette.

Ps. Hierbij het recept van de ijskoffie, voor 8 personen:

– Ingrediënten:

  • 15 bollen vanille ijs
  • 2 dl sterk ingekookte koffie
  • 1 dl frangelico

– Bereiding:

  • Laat de koffie en de frangelico inkoken tot de helft
  • Doe de bollen ijs in een mengkom en laat deze een beetje zacht worden
  • Klop het ijs luchtig en voeg daarna de koffie door het ijs
  • Schenk deze in hoge glazen