Het zit er weer op, carnaval 2020! En wat hebben we een geweldig jaar gehad, met bijzondere receptiebezoeken, zoals Dommelen, met mooie nieuwe activiteiten, zoals Tis weer zo’ndag en bovenal een super enthousiast prinsenpaar! Een carnaval met alle Meerminnen en Meermannen, met de Prins én Prinses, met de Hofkapel, het bestuur, d’n Anhang, Goud van oud, ’t Meerpoeleke, de buurt, familie, vrienden en natuurlijk de Raad van 11. Het maakt niet uit waar je bij hoort, carnaval vieren we samen en deze saamhorigheid hebben we dit jaar op een hele mooie manier laten zien.

Het is de afgelopen periode al meerdere keren uitgesproken, maar binnen de Raad van 11 is de afgelopen jaren veel veranderd. Ruud en Grard ontvingen voor hun verdiensten onlangs de Raad van 11-medaille, zij namen immers het initiatief om een grote groep mannen uit verschillende vriendengroepen te benaderen om zich aan te sluiten bij de Raad van 11. Dit lukte, en in de daaropvolgende jaren sloten nog een aantal nieuwe raadsleden zich aan. Het resultaat was een grote en nieuwe Raad van 11. In het begin is het natuurlijk een beetje aftasten hoe de nieuwe groep zich gaat vormen: wie gaat er mee, wie doet wat, waar gaan we naar toe en wat moeten we doen? Allemaal vragen die ongetwijfeld bij alle raadsleden wel een keer naar boven zijn gekomen. Het is ontzettend mooi om te zien hoe deze Raad een echte groep is geworden. Het maakt niet meer uit wie er mee gaan, of je nu als reizende meerman het halve land doorkruist, gaat schilderen in de prinsenbuurt, gaat punniken in de Kloenktent, bier drinkt uit tampons, of op zoek gaat naar een echte steekwagen, je bent erbij en dat is altijd gezellig! Het beste bewijs hiervoor werd wel geleverd door de verschillende raadsleden die om gezondheidsredenen veel hebben moeten afzeggen, maar als het enigszins kon waren zij erbij! Dat is niet alleen een compliment waard, maar ook iets om trots op de te zijn als Raad, maar zeker ook als vereniging!

We kunnen nu een opsomming gaan geven over alles wat we in de afgelopen periode hebben gedaan, maar dat zal in deze Zinnige Zannik al genoeg aan de orde komen. Daarom willen we vooral iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, deze carnaval tot groot succes heeft gemaakt. Een apart woord van dank aan de organisatie en alle vrijwilligers van de Kloenktent, die stond dit jaar als een huis en met deze mooie nieuwe initiatieven vormt het in onze ogen een goede basis om er ook de komende jaren weer een succes van te maken!

Dan eindig ik niet met mijn lijfspreuk, maar met een speciaal woord van dank voor ons geweldige prinsenpaar, Prins Pim en Prinses Moniek: het was gROODs!