Dit jaar vierde de vereniging de 56e verjaardag van onze Meermin. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om dit feest op de traditionele manier te vieren. Echter wilden we deze dag uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zijn vorst Boudewijn en berschermvrouwe Marie-Louise samen aan de slag gegaan om een corona-proof feest te organiseren.

Op vrijdag 3 juli was het zover: de alternatieve verjaardag van de Meermin kon gevierd worden! In zalencentrum Centraal werd met behulp van Boetsmedia een livestream opgezet, welke door de leden thuis kon worden bekeken. Van tevoren was hen gevraagd om teams van maximaal 6 personen te vormen.
De avond startte met een welkomswoordje van onze voorzitter Bart. Daarna werd de ode aan de Meermin uitgezonden, welke al eerder was opgenomen. Na deze ode was het tijd voor het eerste verrassingsoptreden van de avond. Zaniker Hans Verbaarschot alias ‘Bolletje Pretflat’ kwam de leden van het bestuur en de mensen thuis vermaken met zijn buut. Binnen de kortste keren kreeg hij ‘heel’ de zaal en ongetwijfeld de mensen thuis ook met zich mee en zorgde hij zo voor een mooie opmaat naar het spelelement van de avond: “Zoek de Meermin”.
De teams thuis hadden allemaal een enveloppe gekregen met daarin een eerste opdracht. Door het oplossen van deze opdracht, konden de teams achter een locatie komen alwaar zij de volgende opdracht konden ophalen. Hier stond telkens iemand van het bestuur klaar om de teams te verwelkomen en met een nieuwe opdracht weer huiswaarts te sturen.

Het uiteindelijke doel was om de Meermin te vinden, die ergens in het dorp was verstopt. Uiteindelijk wist team “Van Alaaf tot houdoe” de Meermin in een plantenbak op het bordes van het gemeentehuis te vinden en zo werden zij de winnaar van het spel. Zij ontvingen een mooie, ludieke prijs. Gefeliciteerd!

Nadat het spel was afgelopen en verschillende bestuursleden hun rol als DJ hadden vervuld, was het tijd voor de afsluiting van de avond. Deze werd verzorgd door cabaretgroep Ons Jongens. Zij hadden tijdens de afgelopen Zanikaovenden al drie keer op ons podium gestaan, maar van een vierde keer was het nog niet gekomen. Gelukkig waren zij bereid om nu alsnog acte de presence te geven en zo de avond mooi af te sluiten.

Het bestuur heeft genoten van een mooie avond en gezien alle appjes, reacties en foto’s hebben de leden thuis voor de buis het ook erg gezellig gehad!

Hoewel we dus terug kijken op een geslaagde avond, hopen we de 57e verjaardag van onze Meermin toch weer op de vertrouwde manier te kunnen vieren!

Kijk hier voor de foto’s van deze avond.