Tijdens het 5 x 11-jarig jubileum deed carnavalsvereniging De Meerpoel op carnavalsmaandag 4 maart 2019 een gooi naar het wereldrecord langste afstand ‘polonaise’. Bij de door het Guinness Book of Records erkende ‘longest distance danced in a conga line’, werd met 11 personen maar liefst 17,95 km(11,15 mijl) op muziek in een ritme met een schop opzij op de vierde tel, achter elkaar gelopen. De streefafstand was 11 mijl. De afstand werd grotendeels afgelegd op de hardloopbaan van ’t Jasper Sport. Het laatste gedeelte werd afgelegd als route naar het centrum, eindigend in de carnavalsoptocht.

Na het bestuderen van al het bewijsmateriaal (ruim 6 uur video, officiële landmetingen, rondetijden en verklaringen van onafhankelijke toezichthouders) heeft Guinness Book of Records het wereldrecord officieel toegekend. Na een aantal maanden liet – in recente edities genoemd – Guinness World Recordsonlangs weten het bewijsmateriaal akkoord bevonden te hebben. Het oude wereldrecord stond op 12,62 km gevestigd in Brighton (UK); daarmee is dit oude record heus verpulverd. Tijdens het interne jubileumfeest van CV De Meerpoel op 29 juni werd de toekenning publieke bekend gemaakt. De 11 deelnemers kregen ieder een officiële oorkonde uitgereikt.

Of de deelnemers in toekomst voor een nieuw wereldrecord gaan laten ze nog in het midden. Ze vonden het hoe dan ook een zware, maar fantastische ervaring. Het kreeg bovendien veel landelijke media-aandacht: het NOS-journaal, Radio 2, Qmusic, Omroep Brabant en Radio 10 (Gerard Ekdom) besteedde er serieuze aandacht aan.

Het wereldrecord krijgt een plaatsje in het Guinness Book of Records en is online te vinden op Longest distance danced in a conga line.

Deelnemers: Daan Raijmakers, Gerard Koolen, Grard Wijnen, Joost Meeuws, Jos Verberne, Mathijs de Jongh, Paul van der Weerden, Ralph van Eijk, Remy Bazen, Ruud Meeuws, Theo van de Mortel; organisator: Davy van Otterdijk.