Op vrijdagavond 24 januari, zaterdagavond 25 januari, vrijdagavond 31 februari en zaterdagavond 1 februari 2019 valt er in Hotel Centraal weer volop te genieten van zaonik, cabaret en muziek van de bovenste plank. De commissie Zàonikaovend heeft er weer alles aan gedaan om weer een geweldig programma voor jullie samen te stellen. De avond wordt geopend door Vorst Boudewijn in het bijzijn van de nieuwe Prins, Adjudant Peter Maas en onze Raad van Elf. Er staan weer Top Zaonikers en geweldig Cabaret op het programma. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Prinselijke Hofkapel de Meerpoel. Op donderdag 28 november 10:00 uur start de kaartverkoop via de website. Zie onder voor meer informatie over het programma en kaartverkoop.

BESTEL HIER JE TOEGANGSKAARTEN
VOOR DE ZÀONIKAOVENDEN

€14,- per stuk

Kaartverkoop

Toegangskaarten van de zàonikavonden kunnen op deze pagina worden besteld vanaf donderdag 28 november 10.00 uur en kosten €14,- per stuk (incl. garderobe). Per reservering (van eventueel meerdere kaarten) wordt in totaal €1,- aan servicekosten in rekening gebracht. Tijdens het bestellen van de toegangskaarten kan je een keuze maken uit beschikbare plaatsen voor de gewenste avond/middag. Ook kunnen kaarten gekocht worden aan de infobalie van De Ruchte aan de Laan ten Roode 71 in Someren.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij De Ruchte, Laan ten Roode 71 te Someren, tel.nr. 0493-441144 van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Programma

Vrijdag 24 januari

Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)

Zàonikers: Peter van der Maas, Boy Jansen, Marlon Kicken, Rob van Elst
Cabaret: Ons Jonges en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Vrijdag 31 januari

Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)

Zàonikers: Jasper van Gerwen, Boy Jansen, Marlon Kicken, Peter van der Maas
Cabaret: Ons Jonges en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Zaterdag 25 januari

Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)

Zàonikers: Peter van der Maas, Boy Jansen, Marlon Kicken, Rob van Elst
Cabaret: Ons Jonges en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Zaterdag 1 februari

Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)

Zàonikers: Peter van der Maas, Boy Jansen, Jasper van Gerwen en Marlon Kicken
Cabaret: Ons Jonges en onze eigen Prinsengarde
Muzikale omlijsting: Prinselijke Hofkapel De Meerpoel

Artiesten

Peter van der Maas – Peerke de Mister

Peerke is de eerste Nederlander die de talenknobbel niet onder de hersenpan heeft, maar erop.

“Ik vroeg aan een leerling: Kun jij ook ‘nee’ zeggen?”
En de leerling zei: “Ja!”
Peter houdt van tonpraters die echte onzin vertellen. Het liefst gebruikt hij originele grappen en teksten. Woordspelingen en dubbele betekenissen van woorden spoken altijd door zijn hoofd. De humor haalt hij van straat, op ’t werk, uit de krant etc. Hij heeft dit jaar veel geleerd in ‘het circuit’ en geniet van de optredens. Peerke Safari was in Hilvarenbeek zo’n succes dat hij daarmee is gaan ‘toeren’.

Boy Jansen – Stewardess Truus van Boven

Boy kent u wellicht van acts als Beatrix, de rijdende rechter of Herman den Blijker.
Inderdaad allemaal ‘bekende’ namen, welke Boy als karikatuur graag nieuwe leven in blaast. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Sinds het begin dat Boy mee doet aan het Brabants kampioenschap tonpraten staat hij in de top 3. Door de vlieguren die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft, durft hij u bijna lachgarantie te geven. Dit door zijn grappige vondsten, ijzersterke typetjes en vlijmscherpe improvisatie weet hij vele zalen voor zich te winnen. Pas echt plezier heeft hij als hij ziet en merkt dat u dat ook heeft.
Boy is altijd weer vereerd door iedere boeking die hij krijgt. “Het blijft bijzonder dat mensen jou willen op hun avond”. Vandaar dan ook dat deze chaoot met flaporen iedere keer weer vol trots door het zuiden van het land scheurt om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van zijn optredens.

Naast Tonpraten doet boy nog veel meer.
Zo is hij ook columnist, Theatermaker, Toneelregisseur, acteur, presentator en conferencier.

Naast de vele werkzaamheden op en rond het podium heeft Boy nog een andere passie.

Samen met zijn vrouw runt hij zijn eigen uitvaartonderneming ‘Boy Jansen uitvaartverzorging’. Voor sommige mensen een bijzondere combinatie voor Boy een onmisbare. ‘Met een lach en een traan.’

Marlon Kicken – Brother John

Marlon Kicken is een unieke verschijning. Een zeldzaam gouden combinatie: 40+, lange dreadlocks, skateboardend, pratend met een zachte ‘g’ en hilarisch. Hij ziet eruit als Bob Marley, maar is een rasechte Brabander.
Sinds mei 2009 staat Marlon op het podium om zijn typische humor met de mensen te delen. In December 2009 schreef hij de grootste en belangrijkste standupprijs van de Benelux op zijn naam: de Culture Comedy Award. Zowel de Juryprijs als de Publieksprijs nam hij mee naar huis. Sindsdien is hij een veel gevraagde comedian in Nederland,
Marlon, geboren op Curaçao en geadopteerd als baby, groeit op in het dorp Aarle-Rixtel. Binnen nog geen twee jaar verbaast hij iedereen door alle prijzen te winnen in het tonpraten.

Laat je verrassen door deze hilarische Brabo met zijn relaxte en originele stijl

Rob van Elst – Dik Knipscheer – Gienekeloog

Dokter Dik heeft net zijn 1000e kiendje ter wereld gebracht. Verhalen genoeg. Ook best een paar bekende mensen waren zijn patiënt maar eeeh. Niet doorvertellen.
“Dik was niet makkelijk, Bij de geboorte keek hij altijd naar de Navelstreng!
Een geweldige hobby heeft Rob in het Tonpraten. Vol respect kijkend naar de “oude en gevestigde” garde heeft hij zijn eigen stijl te ontwikkeld. De buuts vol met zelfspot laten meestal doorschemeren dat men zichzelf regelmatig van een afstandje moet bekijken en dan blijkt dat in de meest vervelende situaties humor verscholen zit. Hij haalt het alter ego dik dun onmondig eruit en geeft die vaak grof maar goed bedoeld weer in zijn buuts. Niet zelden improviseert hij naar de zaal toe.

Omdat hij verknocht zijn aan mijn Carnavalistische Groesbeek (GLD) zul je hem niet zien op een Brabants of Limburgs kampioenschap. Maar als ut publiek een goede avond heeft en kromligt van ut lachen heeft hij de mooiste prijs van allemaal te pakken, ieder avond weer!!

Jasper van Gerwen – Deelnemer NK “Mens erger je niet!

Als deelnemer aan het Nederlands kampioenschap “Mens erger je niet!” beleeft dit typetjes een doldwaas en absurd avontuur. Hij vertelt over de spelletjes die ze vroeger thuis altijd deden, over de weg naar het toernooi toe en de uiteindelijke eindstrijd. Een zeer origineel verhaal met geweldige herkenbare humor!

“Bij mijn vrouw en mij duurde spelletjes altijd zo’n 60 minuten….. 59 minuten voor de ruzie en 1 minuut om het weer goed te maken.”

De laatste jaren heeft Jasper menig zaal mogen bespelen. Iedere keer met veel succes. Zijn acts die hij bij het tonpraten brengt zijn voor mensen heel herkenbaar. Daardoor wordt het vermakelijk om naar te luisteren. Het spel en de timing zijn ijzersterk en menig zaal valt voor hetgeen Jasper brengt.

Verschillende organisaties nemen hem met veel plezier op in het programma. Jasper is ook de man achter de kinderprogramma’s van Clown Nono. Hij heeft hier een gigantische podiumervaring mee opgedaan die hij gebruikt in zijn verschillende acts.

In het dagelijkse leven heeft hij moeite om zich in te houden om niet overal de draak mee te steken. De humor ligt op straat alleen ziet Jasper hem wat eerder dan mensen die wel normaal zijn.

Ons Jonges

Deze cabaretgroep is nèt efkes anders dan het reguliere carnavalsamusement, kletsen of tonpraten. Voormalig ‘De Noot’-lid Twan van den Heuvel beschrijft unieke, waanzinnige en ronduit hilarische situaties… doorspekt met mooie en stijlvolle muziek, gespeeld door ‘De Brabantse Jongens’. De lachspieren staan op scherp, de verbeelding wordt ten volste geactiveerd en de oren worden gestreeld. Tis altijd wir lachuh mi Ons Jonges!!!

Elk einde is een nieuw begin. Dat dachten ook Twan van den Heuvel en De Brabantse Jongens. De heren hebben elkaar leren kennen tijdens de afscheidsoptredens van De Noot in 2010. Daar is de chemie ontstaan. Op de Deurnese kletsavonden in 2013, zagen Ons Jonges het eerste “podium”-licht. Het publiek schreeuwde letterlijk en figuurlijk om meer! Alle reden om hier een mooi vervolg aan te geven.

Twan van Heuvel is vanaf zijn 16e levensjaar onderdeel geweest van het zap-cabaret De Noot uit Vlierden. Zijn ervaring op de diverse podia in Zuid-Nederland is groot en zijn handen nog groter!

Een verteller in hart en nieren, met een mimiek uit duizenden.

De Brabantse Jongens zorgen voor de muzikale ondersteuning. Daarbij leunen de jongens op de nodige theaterervaring welke ze hebben opgebouwd tijdens hun shows met musicalster Ryan van den Akker.

Prinsengarde

Uiteraard zal onze eigen Prinsengarde ook dit jaar niet ontbreken op onze zaonikaovend.

Veelgestelde vragen

Wat kost een toegangskaartje?
Een toegangskaartje kost €14,- per stuk (incl. garderobe). Per reservering (van eventueel meerdere kaarten) wordt €1,- servicekosten in rekening gebracht. Wanneer je tegelijk vier kaarten besteld, komt het totaalbedrag dus op 4 x €14,- + €1,- = €57,-.

Heb ik de keuze waar ik kan zitten?
Tijdens het bestellen van de kaarten kan je zelf aangeven waar je wilt zitten en heb je de keuze uit de nog beschikbare plaatsen. Wanneer je meerdere kaarten besteld, zit je automatisch naast elkaar.

Tijdens het online betalen en de orderbevestiging, zie ik het logo van De Ruchte staan. Waarom is dat?
We maken gebruik van het online ticketsysteem van De Ruchte.
De locatie van de Zàonikaovenden is Zalencentrum Centraal.

We willen 10 stoelen reserveren maar we willen niet naast elkaar zitten. Hoe doe ik dat?
We willen graag 2x 5 stoelen achter elkaar. Hoe doe ik dat?
Ik wil graag met een rolstoel komen. Kan dat?
Dan neem je telefonisch contact op met de Ruchte (0493-441144) of stuur je een mail publiciteit@deruchte.nl dan wordt het handmatig voor u geregeld.

Stukske geschiedenis

Someren staat al jaren bekend om zijn zaonikaovenden. In de regio wordt (al dan niet in het dialect) gesproken van tonpraten, buutredenen of kletsavonden. Maar laten we eerlijk zijn; niets klinkt zo lekker als ‘zaonikaovend’. Een prachtig en krachtig Zùmmers woord!!

De kracht van een gevarieerd programma en een warme organisatie ‘Hedde gai al kaortjes vur de zaonikaovend!?’ is een vraag die iets aangeeft. Vanaf het begin trekken de zaonikaovenden volle zalen bij Centraal. Momenteel drie avonden en een middag met ruim 300 man publiek per voorstelling. Voorheen zelfs zes avonden. Dat is niet niks, maar De Meerpoel presteert het. Artiesten uit de regio vinden het een eer om in Someren op te mogen treden. De Zùmmerse zaonikaovenden zijn dan ook niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar zeker ook vanwege hun sfeer en gastvrijheid. Iets om trots op te zijn!

Someren heeft geen ton. Someren heeft al jaren een schip. Uiteraard! Want dat past bij De Meerpoel. De eerste zaoniker neemt plaats in het enigszins wiebelende schip. Een drankje is klaargezet door de toneelmeester. Een beetje voorovergebogen, met twee handen wrijvend over de randen, begint de eerste zaoniker. Wat veel mensen niet weten, is dat aan de binnenkant van het schip de zaoniker aangemoedigd wordt door de volgende tekst: ‘Succes, zwetsklout’. Enkele namen uit die eerste jaren zijn: de dames Groenteman (Wim Grosfeld en Toon Bakermans -1970 ), Jan met de Pet (Jan van den Einden – 1972), Wieke Van Lommel (Tonnie van de Laar – als eerste dame in het schip – 1974 – en later vooral bekend in haar creatie als oma Cato).

Al vanaf 1970 organiseert de Meerpoel zaonikaovenden. Het begon destijds met één zaonikaovend met drie eigen zaonikers; Jan van de Laar als Nol den Bels, Piet van Velthoven als Nieriske en de heren Wim Grosfeld en Toon Bakermans als de dames Groenteman. De Peellander Muzikanten verzorgden de muzikale invulling. Door het publiek werd gejureerd, maar ook door een echte jury, bestaande uit kapelaan Cees Rombauts, Noud Bennenbroek en Piet van Otterdijk. Inmiddels hebben we drie zaonikaovenden en één zaonikmiddag. Dank aan artiesten en verdere medewerkers.