Lijfspreuk: Mî carnaval van jong tot aauwd, gin hoiswerruk of werruk aon hois.

Het jaar van:
– Prinses Christina, die trouwt met Jorge Guillermo.
– Swiebertje (Joop Doderer), die na 16 seizoenen het Nederlandse televisiescherm verlaat.
– het overlijden van Heintje (Henriëtte) Davids.

Groot feest in Someren. De Carnavalsvereniging viert haar 11-jarig bestaan, met als jubileum-regent Z.D.H. Prins Jan I. Het Prinsenbal op 11 januari in zaal Wijlaars wordt zeer druk bezocht en Prins Jan I (Swinkels) wordt op ‘schoolse’ wijze ontvangen, nl. in een schoolbank. Jan Swinkels, getrouwd met Prinses Maria heeft vijf kinderen; Hans, Arjan, Louis, Pieter en Marloes. Zij wonen in de Laan ten Roode. In het dagelijks leven is Prins Jan I hoofd van de Paulusschool.

Op het gekostumeerd Meerpoelbal in zaal De Bruyn zijn de carnavalsverenigingen De Plattevonder uit Someren-Eind en De Doolridders uit Helchteren aanwezig. Prins Jan 1 met gevolg brengen voor de eerste keer een tegenbezoek aan Helchteren.

De Zanikavonden zijn uitverkocht in dit jubileumjaar, dankzij o.a. de Supremes. Dit trio, vertolkt door Toon v.d. Wallen, Gérard Remery en Jan de Leeuw, allen lid van de Hofkapel, brengen een schitterend playbacknummer. Joep Iven als Peer van de Pannehoef vertelt over het wel en wee in het bejaardenhuis. De Prinsengarde is voor de eerste keer aanwezig op de Zanikavond en zingt onder leiding van Harrie Swinkels enkele liedjes. De gastzaniker Leo van den Hurk uit Helmond treedt op als Dr. Weeheuvel en zegt o.a.: ‘Al kost het dertig boere, lere zal ik het’. Piet v.d. Laar debuteert in een prachtige creatie als Dr. Snijd-graag. Sinterklaas is ook aanwezig in de persoon van Willem v.d. Laar, evenals zijn dochter Tonnie als Wieske. Raadslid Louis van den Bosch oogst veel succes als Löffelspieler met de bok Mathilde. Wim v.d. Moosdijk sluit deze overgetelijke avond in zijn rol als Toontje Toet.

Het drukbezochte Jubileumbal, in zaal De Bruyn, wordt bezocht door De Keyepaol uit Someren-Heide en De Pierewaaiers uit Bakel. Ook wordt er voor de eerste keer een kleurwedstrijd georganiseerd voor de jeugd met als jury, Jet en Jan van de Vrande en Wil van Triet. Hans Raymakers en Louis van den Bosch worden onderscheiden op het gemeentehuis vanwege de zorg, die ze al vijf jaar besteden als redactie aan de Carnavalskrant. De redactie wordt uitgebreid met Harrie Aarts en Jan van den Boomen.

In de Carnavalskrant schrijft een Vrommus (Mien Willems-v.d.Moosdijk) een leuk verhaal over 1975, het Jaar van de Vrouw, wat als gevolg heeft dat het mannenwereldje in de Carnaval in contact wordt gebracht met vrouwenclub Fien Fleur. Secretaresse Henny Arendsen-van de Graft ontvangt de Raad van Elf medaille.

De optocht op Carnavalsmaandag krijgt extra cachet door de nieuwe Prinsenwagen in de vorm van een carnavalssteek. De Raad van Elf krijgt nieuwe uniformen, onze beschermvrouwe Mien heeft hierin een groot aandeel. Willy Manders neemt afscheid als bestuurslid en wordt opgevolgd door lid van de Raad van Elf Louis van den Bosch.

Op 8 november wordt een bezoek gebracht aan De Pierewaaiers te Bakel, alwaar de leden een potje pieren krijgen aangeboden. Op Vaarsel waar Prins Jan I zich helemaal thuis voelt, wordt op 15 november de traditionele Kannibalenmars wederom ten gehore gebracht. Al met al een druk maar zeer gezellig jubileumjaar.