Lijfspreuk: ‘“t Kan mi die daag zo gek nie gao, mer blie minstes mi ein bein stao.

Het jaar van:
– de wereldkampioenen schaatsen: Atje Keulen- Deelstra en Ard Schenk.
– het overlijden van President de Gaulle en President Nasser.
– het uiteen gaan van popgroep De Beatles.

Op zondag 25 januari 1970 staat in de druk bezochte zaal van Hotel Centraal een goal opgesteld. Nadat scheidsrechter burgemeester Roels het sein geeft, schiet Dokter Broos, de voorzitter van S.V.S. (Sport Vereniging Someren), de bal tegen het papier tussen de goalpalen, waardoor Z.D.H. Prins Toon I te voorschijn komt. Ik ben Prinszes! zegt deze zesde regent van de Meerpoel, die wel van woordspelingen houdt.

Prins Toon I (Rooymans), Prinses Mien en prinsesje Mely wonen in de Postelstraat boven hun schoenen- en sportzaak. Prins Toon I is als voorzitter van wielerciub De Zwaluw een uitblinker op de racefiets en actief bij de voetbalclub.

De Raad van Elf wordt verjongd met Louis van den Bosch, Piet van Bree, Jan Haazen en Hans Raymakers. En mevrouw A. van den Boomen-Lemmen maakt in haar eigen atelier prachtige, groene capes voor de hele club! Vol trots trekken Prins Toon en zijn gevolg op een spiksplinter nieuwe wagen mee in de optocht van De Plattevonder. Ook in de carnavalskrant komen vele nieuwe rubrieken, zoals: Uit de Meerpoel borrelde op. Daarin wordt geschreven dat er een nieuwe indeling is gemaakt voor de onderscheidingen; Ere-commandeur, Commandeur, Groot-officier en Officier en dat er veranderingen zijn op bestuurlijk niveau: Uurste Hameraar: ????(de steel is gebroken), Twidde Hameraar: Adriaan Venmans, Schriefster: Henny Arendsen-van de Graft. Centenvanger: Bram van Uffelen. Urste meeproater: Willy Manders, Twidde meeproater: Martien Schmitz, Derde meeproater: Wim Wijnen, Vierde meeproater: Peter van de Ven. Ook bij de Peellander Muzikanten zijn er nieuwe gezichten: Jan Hagelaar en Twan Hoppenbrouwers. Maar het meest spraakmakend is de eerste zanikavond. Een zanikavond met drie eigen zanikers: Jan van de Laar als Nol den Bels, Piet van Velthoven als Nieriske en de heren Wim Grosfeld en Toon Bakermans in de gedaante van De Dames Groenteman. Gejureerd wordt zowel door het publiek als door een echte jury, bestaande uit Kapelaan C. Rombauts, Noud Bennenbroek en Piet van Otterdijk. Prins Toon I mag de eerste wisselbeker uitreiken aan Nieriske. Bij het toekennen van de punten wordt gelet op: zannik, uitspraak en voordracht. Nadat iedere bezoeker zijn punten gegeven heeft, worden de formulieren opgehaald. Achter de schermen wordt er met een tel machientje druk gerekend, zodat tegen het einde van de avond de bekendmaking volgt van publiek en jury. Het programma wordt verder uitgebreid met een bezoek aan het bejaardenhuis in Lierop. Ook dit bezoek gaat een gezellige traditie worden.