Lijfspreuk: Fist mer raok, zo goe es ge kaant.

Het jaar van:
– de verloving van Prinses Beatrix.
– het overlijden van Sir Winston Churchill.
– de oprichting van de beweging Provo.

Op 28 februari 1965 wachten vele, mooi uitgedoste Meerminnen en Meermannen in zaal Wijlaars op de onthulling van de eerste Prins van het Meerpoelrijk. Uit een grote vis en onder de vrolijke klanken van de boerenkapel stapt: Z.D.H. Prins Willy I.

Prins Willy (Manders) woont met Prinses Zus en de kinderen Anke en Hans in de Postelstraat, waar hij een radio- en tv-zaak heeft. Zijn grote hobby is de motor/auto club MAC Someren. Voor de eerste carnavalsschlager wordt op de bekende wals: ‘Als vader naar de kermis gaat.’ een tekst gemaakt die besluit met: Al duurt het dan ook nog zo lang, wij zijn van Summere en nie baaang. Bang is Prins Willy I zeker niet, maar hij wordt dan ook begeleid door Vorst Pierre (Corstjens), een complete Raad van Elf en twee Hofnarre, te weten Jan Hendriks en Vincent van Brussel.

Zonder muziek geen carnaval en daarvoor staat de boerenkapel van De Meerpoel paraat onder de bezielende leiding van Cor Hoppenbrouwers, met Beschermvrouwe Nel Berkers. De vereniging is thuis in café Hertog Jan, het gezellige cafe van Gerrit en Nel Wijnen, dat tijdens het carnavalsseizoen wordt omgedoopt tot Residentie van De Meerpoel. Invloedrijke personen achter de schermen worden door Prins Willy I benoemd tot ereleden: Burgemeester Boerenkamp, Pastoor A. van den Heuvel, de doktoren P. Broos en C. Starrenburg en notaris van Stokkum uit Asten ontvangen deze titel.

Het programma is gevarieerd. Voorafgaande aan de vier carnavalsdagen wordt er een drukbezocht Vorstenbal, een Boerenbal, een Bejaardenfeest en een Prinsenbal gehouden. Iedereen is gecostumeerd in vaak speciaal hiervoor gehuurde kleding. De creaties varieren van cowboy tot indiaan en van boerin tot prinses, maar de allermooiste van 1965 is die schitterende, zilveren meermin in de persoon van Ans Smulders. Contacten worden gelegd met de Geldropse carnavalsvereniging ‘De Broakse Karnavalszotte’, die met hun damesgarde een goodwill bezoek brengen in een overvolle zaal van Het Wapen van Someren. Prins Willy en zijn gevolg bezoeken niet alleen de bals, maar ook, zoals nu nog op het programma staat, alle cafés van De Meerpoel. Aan de jeugd van 14 tot 17 jaar wordt ook gedacht. De pastoor stelt zelfs het parochiehuis ter beschikking voor het houden van twee drukbezochte jeugdbals. Ook het verzoek van de zusters van ‘De Goede Herder’ om Huize Witven met een bezoek te vereren wordt ingewilligd en dit bezoek zal later een mooie traditie worden.