Lijfspreuk: Van Summere en nie baang, dè wisse we al laang.

Het jaar van:
– het supersonisch vliegtuig Concorde, dat de eerste vlucht maakt.
– Wim Kan, die 40 jaar op de planken staat.
– het overlijden van de grondlegger van het moderne China, Mao Tse-toeng.

Z.D.H. Prins Wim I, met aan zijn zijde Prinses Marjolein, wordt in zijn proclamatie o.a. betiteld als Baron van Zwam tot Zanik. Prins Wim van de Moosdijk verschijnt als nieuwe Regent op een zeer druk Prinsenbal in een kantoortje beplakt met schadeformulieren. Hij is immers verzekeringsadviseur. Wim doet al jaren mee aan de Zanikavonden en is dus geen onbekende in de Meerpoel. Op het 12de Prinsenbal van 31 januari klinkt al meteen ‘Van Summere en nie baang’. Dit lijflied van Prins Wim I zal nog vele malen gezongen worden en zeker ‘vur hur’. Prins Wim I van de Moosdijk heeft drie kinderen, Rob, Daisy en Manon, en woont in de Speelheuvelstraat.

Ook de ‘Achterbuurt’ Tuinstraat zal het gehele Prinsenjaar van zich laten horen. Burgemeester Roels schrijft in zijn voorwoord in de Carnavalskrant: ‘Volgens de ‘geleerden’ komt het slechts eenmaal in de 11 x 11 jaren voor, dat Carnavalszondag op een schrikkeldag valt’ en dat is nu in 1976. Harrie Swinkels schrijft Het Meerpoellied, dat iedere Meermin en Meerman inmiddels kent.
De Zanikavonden zijn wederom een groot succes. Naast gastzanikkers, zoals Bert Kuijpers uit Aarle-Rixtel, kan men wederom genieten van de Prinsengarde en Prins Wim met een verrassend optreden als Baron van Zwam tot Zanik. Oudgedienden Piet van de Laar, Tonnie van de Laar, Viktor van Oorschot en Jan van de Laar (Dippe-die-dippe-die-doe) zijn ook van de partij, evenals Jan Jansen met een playback-act.

Beschermvrouwe Mien ontvangt een aandenken als dank voor het schenken van nieuwe vesten aan de Raad van Elf. De Raad van Elf medaille wordt uitgereikt aan Bestuurslid Martien Schmitz. De aktie ‘Stort uw geluk in de Meerpoel’ gaat in alle cafés van Someren van start. Men kan voor één gulden het reservegetal van de lotto raden. Heeft men geluk, dan wordt er twintig gulden uitgekeerd.
Nar Harrie (Aarts) wordt door Prins Wim 1 bevorderd tot Adjudant Harrie. Er wordt, om vrienden te maken en tevens de kas te spekken, een Hartenaktie in het leven geroepen. Tegen betaling van 11 gulden krijgt men een Meerpoelhart. Toon Swinkels en Piet van de Laar gaan de gelederen van de Raad van Elf versterken. Na afloop van de bejaardenmiddag wordt gegeten bij de Chinees en gevuist door de Raad van Elf. De ongelukkige mag het genuttigde betalen. Vorst Adriaan krijgt in café de Postel (Noud v.d. Velden) op Carnavalsmaandag een dienblad met volle glazen bier over zijn uniform. Hij gaat naar huis om andere kleding te zoeken, want de luxe van een reserve-uniform kent men niet. De vereniging aanvaardt een uitnodiging van de Doolridders uit Helchteren om naar het Prinsenbal te komen. Men gaat met twee bussen, gevuld met zeventig leden en dertig supporters, en is ‘s nachts om vier uur thuis.

In Someren-Eind wordt voor de eerste keer ‘Prinsengeraden’ met de Vriendenclub van de Meerpoel en de Plattevonder. Over en weer worden felicitaties aangeboden. Harrie Swinkels, de motor achter de Zanikavonden, krijgt van de Somerense gemeenschap een elektronisch orgel aangeboden voor het vele werk dat hij op muzikaal gebied, belangeloos doet.